Președintele de la FC Brașov caută un nou investitor pentru club după arestarea lui Neculaie. Simon Maurer, colacul de salvare?

Marius ANGHEL 10 Feb. 2016, 10:52 Seria 2

După ce Ioan Neculaie și-a anunțat oamenii de la club că predă echipa, aceștia caută soluții pentru ca FC Brașov să nu intre în faliment.

Președintele executiv al grupării brașovene, Vasile Dochița, a discutat zilele trecute cu Neculaie, iar patronul „stegarilor” i-a transmis un mesaj clar: predă echipa. Gratis! „Este o perioadă foarte dificilă pentru club, dar trebuie să căutăm soluții. Am discutat, zilele trecute, cu Ioan Neculaie și mi-a spus foarte clar că dă clubul gratis. Pentru noi a fost un șoc arestarea dânsului. Jucătorii trebuie să se pregătească în continuare, iar noi va trebui să găsim soluții pentru ca echipa să-și continue activitatea. Cu siguranță, eu, singur, nu pot susține financiar echipa. Nu pot să cred că în Brașov nu sunt oameni de afaceri dispuși să ajute clubul în această perioadă tulbure”, a declarat Dochița.

Discuție de principiu

O pistă tatonată de șefii lui FC Brașov este Simon Maurer (foto mic), omul de afaceri brașovean care a mai fost în discuții avansate, anul trecut, pentru preluarea clubului. În acest sens, Vasile Dochița, președintele lui FC Brașov, a avut ieri o primă întâlnire cu Maurer.

O primă veste bună ar fi aceea că Simon Maurer a acceptat să plătească în avans contractul de sponsorizare cu FC Brașov, iar acest lucru este o gură de oxigen pentru club. „A fost o discuție de principiu, în care noi am fost rugați să ne onorăm în avans contractul de sponsorizare pe care îl avem cu FC Brașov. Cu siguranță ne vom onora obligațiile. Cei de la FC Brașov caută cu disperare soluții. Știm foarte bine situația grea prin care trece clubul în această perioadă. Deocamdată, nu se pune problema preluării clubului, însă să vedem cum decurg lucrurile în perioada imediat următoare. Situația se poate schimba de la o zi la alta”, a declarat Claudiu Tămîrjan, unul dintre principalii colaboratori ai lui Simon Maurer.

„Vreau să fac totul pe barba mea”

În vara trecută, Maurer declara pentru Monitorul Expres că dorește să preia clubul. „Îmi place cu adevărat fotbalul. Sunt fan Bayern München și FC Brașov. FC Brașov este un brand al orașului și eu sunt conștient de acest lucru. Eu vreau putere deplină în club pentru că doar așa îmi pot pune proiectul în aplicare. Bineînțeles, totul depinde și de Ioan Neculaie să vrea cu adevărat să cedeze clubul. Un lucru vreau să fie foarte clar, eu nu vreau o asociere. Vreau, cum se spune, să fac totul pe barba mea. Filozofia mea de a conduce se ghidează după anumite principii. Trebuie să asiguri un buget stabil, pentru că la mine toți angajații sunt, în primul rând, respectați, dar și plătiți la timp. Eu am încredere în oameni, aș veni cu staff-ul meu și, cu siguranță, nu aș schimba un antrenor după două-trei etape”, declara Simon Maurer.

În toamna trecută, „Maurer Imobiliare” devenea sponsorul lui FC Brașov. Cele două părți au semnat atunci un contract în valoare de 6.500 de euro lunar, iar până acum nu au fost niciun fel de probleme. Ba dimpotrivă. Simon Maurer a mai fost, timp de doi ani (2010-2011), principalul sponsor la FC Brașov. Contractul s-a rupt însă brusc, fără niciun fel de explicații la acea vreme. „Timp de doi ani (2010-2011), am fost principalul sponsor la FC Brașov. Atunci am plecat pentru că pur și simplu nu am fost respectat. Totul a pus capac când la un meci amical, cei de la FC Brașov au jucat în tricouri cu alt sponsor (n.r. Tampa Gardens, o firmă concurentă pentru Maurer Imobiliare). Atunci am spus gata, pentru că pur și simplu totul a fost o bătaie de joc. Le-am și spus: cum este posibil așa ceva?”. Maurer a mai dezvăluit și cum a fost refuzat de șefii lui FC Brașov, deși el se angaja să aducă 500.000 de euro la club din marketing.

„Le-am prezentat celor de la FC Brașov un proiect foarte bine pus la punct, prin care doream să umplem stadionul și să aducem bani la club. Eu mă angajam ca din marketing să aduc la FC Brașov 500.000 euro pe an. Le-am și spus că în cazul în care nu voi putea aduce acești bani din marketing, îi voi aduce eu de acasă. Nu au vrut! Nici acum nu înțeleg de ce!”, a explicat omul de afaceri brașovean.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 10 Feb. 2016, 10:52 Seria 2
Pe aceeași temă