Președintele CS Mioveni așteaptă un an mai bun: „În 2013 vrem reconstrucția”

Marius ANGHEL 29 Dec. 2012, 13:15 Seria 2
Președintele CS Mioveni așteaptă un an mai bun:** „În 2013 vrem reconstrucția

La final de an, condu­ce­rea CS Mioveni și-a pro­pus ca în următorul sezon echipa de fotbal a o­ra­șului să fie re­con­s­truită, iar cu ea să se atace promovarea. Pre­­­­ședintele Consi­liului Director al CS Mio­veni, Dumi­tru Ol­tea­nu, cre­de că ac­tu­a­lul lot poa­te face în câți­­va ani per­formanță în orașul construc­to­rului auto.

– Domnule președinte, cum a fost 2012 pentru CS Mioveni?
– 2012 a fost un an dificil, so­li­citant din toate punctele de ve­de­re. Clubul a fost angrenat în mai multe competiții, nu numai fotbal: judo, tenis, box și altele.

– Haideți să vorbim despre fot­bal…
– Am avut un retur dezas­tru­os, care a lăsat urmări și am­pren­­te asupra activității clubului. Dar spre ca toată lumea să fi în­vățat din greșelile făcute, iar mă­surile întreprinse șă fie benefice clubului. În vară a fost o răscru­ce pentru club, au fost mai multe variante, printre care chiar și des­ființarea, dar am strâns rândurile  și am realizat un pas important făcând parteneriatul cu FC Dani Coman, promovând mai mulți ju­niori, dar și pe Panait și Cotigă. A fost acest pas ca să conti­nuăm activitatea, apoi am adus 5-6 jucători în vară pentru a în­chega formația.

– Echipa trebuia să pornească cu o penalizare de 13 puncte…
– Într-adevăr, porneam cu un handicap, greu de recuperat, dar prin demersurile făcute am anulat penalizarea. Mi se pare o măsură corectă a federației, ca­re a judecat corect, pentru că alt­fel nu porneam cu șanse e­gale în această serie, ea nemai­fiind de altfel completă.

– Cum a fost acest tur de cam­pionat?
– Am început mai greu, iar a­poi am avut și momente mai bune. Nu sunt mulțumit de punc­tele făcute în cele 12  meciuri, dar sper să fi învățat din greșeli, iar după o analiză corectă să lu­ăm măsurile cuvenite.

– Un lucru bun în 2012?
– Centrul de copii și juniori! Am pus accent foarte mare pe dezvoltarea lui. Avem toate con­dițiile necesare pentru a face performanță, pentru a crește co­piii și juniorii. Condițiile și an­tre­norii sînt cele și cei mai buni, iar Telu Stancu și Radu II se o­cupă de cei 170 de copii pe care îi a­vem. Cu ei sperăm ca în 2-3 ani să ajungem o forță în fotbalul ar­ge­șean și în cel național.

– De cine a fost sprijinită ac­ti­vi­tatea clubului în anul ce a tre­cut?
– Chiar vreau să-i mulțumesc pe această cale dlui primar, Pri­mă­riei, Consiliului Local pen­tru sprijinul acordat în anii trecuți și noi sperăm ca și în continuare să fie alături de noi, pentru a con­tinua ceea ce am început, și a­nu­me crearea acelei echipe ti­ne­re, performante, care să a­jun­gă din nou în Liga I.

– Care este obiectivul în 2013?
– Reconstrucția echipei, for­ma­rea unei formații tinere, care într-un an doi să ajungă la un vârf de formă care combinat cu ex­pe­riența unor jucători să atace promovarea în Liga I.

– Care sunt perspectivele pen­tru realizarea obiectivului?
– Avem un grup de 15 jucători tineri, până în 20 de ani, care ne dorim să fie pilonul principal la reconstrucție. Acestora li se a­da­ugă 5-6 jucători cu expe­rien­ță, care vor rămâne la echipă și care vor ajuta să crească tinerii jucători. Iar un lucru foarte im­por­tant, aș vrea să le mulțumesc suporterilor și celor care au fost aproape de echipă, iar în anul ce urmează toți ne-am dori ca fanii formației noastre să fie în număr și mai mare alături de noi.

Urez jucătorilor echipei de fotbal, sportivilor clubului, angajaților, colaboratorilor, suporterilor CS Mioveni și locuitorilor orașului să aibă parte de un an mult mai bun, cu mult mai multe rea­li­zări, împliniri și sănătate!
La mulți ani în 2013!     

Dumitru Olteanu, președinte CD al CS Mioveni

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL 29 Dec. 2012, 13:15 Seria 2
Pe aceeași temă