Popa testează sisteme de joc

27 Aug. 2009, 12:56 Seria 2
Popa** testează sisteme de joc

UTA Arad a trecut foarte greu de divizionara C Gloria Arad, într-un meci din cadrul fazei a IV-a a Cupei României la fotbal, disputat marți seară, pe stadionul „Francisc Neuman”. Utiștii s-au impus cu scorul de 2-1 (1-0), dar au făcut-o greu, după ce și-au desconsiderat adversarul pe parcursul primei reprize, când au ratat 5-6 ocazii mari. Gloria, care a petrecut în apărare prima parte a jocului, având însă două ocazii bune, prin Ștreangă și Negru, a egalat imediat după pauză, printr-un penalty transformat de Toc și provocat de Țucudean, apoi și-a risipit tracul și a încurcat serios UTA. Până la urmă, Pocuca a marcat în minutul 83 golul unei victorii până la urmă meritate, dar care s-a produs cu multe probleme de joc.

 

4-4-2 vs. 3-4-1-2

 

Ionuț Popa a ales pentru prima repriză un sistem 4-4-2, pentru ca după pauză UTA să revină la modulul cel nou, 3-4-1-2. De fapt, tehnicianul a admis că va testa o vreme ambele sisteme de joc, pentru a realiza care i se potrivește mai bine echipei. Popa pare acum adeptul sistemului cu trei fundași, care i se pare mai ofensiv, dar nu exclude revenirea la cel de bază, 4-4-2, dacă echipa nu va răspunde într-un timp scurt.

 

Utiștii s-au mișcat mai bine în sistemul vechi

 

UTA, în 4-4-2, a arătat, cel puțin marți seara, ceva mai bine. Cu Manea, un jucător care tocmai a terminat junioratul, ca fundaș dreapta și cu Doru Buican improvizat oarecum în fundaș stânga, Popa i-a păstrat pe Pascariu și Pocuca în centrul defensivei. A rămas cu Nădăban ca mijlocaș dreapta, dar cu mai puține sarcini defensive, l-a trimis pe Roman pe flancul stâng al mijlocului, pentru ca în centru să-i lase pe Drida ca mijlocaș ofensiv și pe Apostol, mijlocaș defensiv, Batin și Țucudean jucând în atac. Deși a fost surprinsă de două ori în apărare, UTA a fost mult mai prezentă în joc în sistemul vechi. Mingea a fost adusă mai ușor în fața porții, flancul stâng a funcționat bine, iar baloanele dinspre mijlocași spre atacanți au fost mai multe, drept dovadă numeroasele ocazii de gol la poarta lui Rus, un portar tânăr, dar care are meciuri în Liga a II-a la Minerul Lupeni. Pentru că le-au tratat cu superficialitate, utiștii n-au avut la pauză decât un avans minim, provocat de golul lui Batin din minutul 18, venit după o centrare bună a lui Roman, din banda stângă.

 

Au revenit problemele în 3-4-1-2

 

La pauză, Ionuț Popa a renunțat la Manea pentru Gâlcă. Schimbând un fundaș cu un mijlocaș, tehnicianul a modificat și sistemul în 3-4-1-2 și-au revenit problemele: o posesie bună dar lentă, complicații în fața porții, ocazii mai puține, joc lipsit de viteză în zone moarte. Calculele utiștilor au fost date peste cap și de golul de 1-1 al Gloriei Arad, venit după un 11 metri provocat de George Țucudean, printr-o intrare „criminală” asupra lui Nicoloff, pentru că la 1-1 Gloria a prins curajul care i-a lipsit în prima repriză și-a jucat mult mai bine.

 

Țucudean, în formă slabă

 

De remarcat forma proastă a lui George Țucudean, căruia nu-i iese nimic, dar asta nu înseamnă că tânărul atacant trebuie pus la zid. Golgeterul din returul sezonului trecut vrea mult, dar nu reușește nimic, fiind neinspirat total în fața porții, moale și ușor de depășit în duelurile directe. Cu siguranță problemele lui se vor rezolva, însă depinde de el și de antrenori în cât timp vor găsi soluția pentru a-l readuce în formă, pentru că de fapt de-o problemă de formă sportivă este vorba.

 

Gloria, prezentă în joc după pauză

 

Gloria s-a străduit mult, însă n-a avut în teren cea mai bună formulă de echipă, Radu Anca fiind probabil cu gândul și la meciul de vineri cu Școlar Reșița. De remarcat prezența în teren a foarte tânărului Cuedan, 16 ani, un mijlocaș central care promite, dar și jocul bun din repriza secundă a divizionarei C, care arată binișor, deși a avut parte de-o vară la fel de agitată cu a UTA-ei, din cauza telenovelei comune a celor două echipe.

 

Toc, ignorat inexplicabil

 

Apropo de Gloria, e greu de înțeles de ce Ionuț Popa nu insistă pentru Toc. Căpitanul Gloriei poate să joace cu ochii închiși la UTA, Bătrâna Doamnă neavând un fundaș de bandă dreaptă de valoarea lui Toc. Popa spune că n-a avut posibilitatea să-l readucă pe Toc la UTA, în timp ce oficialii Gloriei se roagă de directorul tehnic al Bătrânei Doamne să-l reprimească și încearcă pe deasupra să-l și sensibilizeze, apelând la apropiați ai antrenorului, dar fără succes deocamdată. Problema este că Toc n-ar avea nevoie de pile pentru a fi readus la UTA și totuși revenirea sa nu se produce. Alți doi jucători ai Gloriei ar merita o șansă la UTA, fundașul central Ștreangă și mijlocașul Nicoloff.

Altfel, UTA și-a continuat de ieri programul de pregătire, în vederea meciului de sâmbătă, ora 11:00, din deplasare cu CFR Timișoara, meci în care arădenii au teoretic prima șansă.

 

Articol scris de Sebastian Șiclovan

27 Aug. 2009, 12:56 Seria 2
Pe aceeași temă