Piroș s-a decis: nu mai pleacă de la Șoimii Pâncota. „Nu pot șterge cu buretele peste 5 ani de muncă și sentimente”

Marius ANGHEL 10 Feb. 2016, 11:41 Seria 2
Piroș s-a decis: nu mai pleacă de la Șoimii Pâncota.**

Ultimele discuții purtate cu Ionuț Popa, dar mai ales cu Iosif Retter l-au făcut pe președintele demisionar al Șoimilor Pâncota, Pavel Piroș, să revină asupra deciziei. Sau cel puțin asta pare din discursul său, unul constructiv, cu planuri pentru perioada apropiată.

Probabil, realizând că fără omul de afaceri arădean nu pot mișca lucrurile din loc, sau cel puțin nu în termenul promis jucătorilor, și oficialitățile locale au făcut un pas în direcția împăcării. „Trebuie să recunosc că discuția cu domnul primar Retter m-a ajutat, oarecum, să-mi dau seama că ar fi păcat să renunț acum, să dau cu piciorul la tot ceea ce am realizat cu atâtea eforturi împreună. Până la urmă, nu pot șterge cu buretele peste cinci ani de muncă și sentimente. Am vorbit și cu familia, a fost de acord și ea să merg mai departe la Pâncota, să încercăm să încheiem cu capul sus acest campionat. Apoi, rămâne de văzut ce se va întâmpla”, a declarat Pavel Piroș.

Președintele „alb-negrilor” spune că se va implica din nou în viața echipei și asta pentru că rezolvarea unor probleme nu suferă amânare. „Nu pot rămâne indiferent la nevoile antrenorului și băieților. Sper să ne punem la punct cu toate în cel mai scurt timp, o parte din salarii, taxe la Federație și alte cheltuieli stringente, cum ar fi achitarea vizelor medicale. Trebuie văzut ce facem cu noii sosiți, să rezolvăm odată situația portarului Cioară și să vedem unde mai putem găsi măcar unul-doi jucători pentru a mai completa lotul. Este de lucru, har Domnului”, a adăugat Piroș.

Popa: „Mă bucur că președintele a înțeles că evadarea nu e o soluție când ai pus suflet undeva”

Vestea revenirii la sentimente mai bune față de echipa a lui Pavel Piroș l-a bucurat și pe antrenorul Ionuț Popa. „Cum am mai spus și zilele trecute, un club de fotbal nu poate funcționa fără conducere, fără un președinte. Cu tot respectul pentru cei de la Pâncota, dar ei sunt puțin departe de noi, fizic vorbind. Cu Pavel Piroș mă pot întâlni zilnic și, dacă acum ne certăm, peste o oră – două, tot noi ne împăcăm. Mă bucur că președintele a înțeles că evadarea nu e o soluție când ai pus suflet undeva. Și pentru mine era simplu să renunț din moment ce nu am avut condiții normale la un club de Liga a 2-a, dar nu era păcat de munca depusă de până acum? Am salvat echipa de la retrogradare sezonul trecut, iar acum mai avem șanse matematice la îndeplinirea unui obiectiv nesperat la începutul sezonului, calificarea în play-off. Împreună am ajuns până aici, e normal să continuăm împreună măcar până la finalul sezonului. E munca tuturor aici, e păcat să ne batem joc de ea prin decizii pripite, influențate de orgoliu”, a punctat Ionuț Popa.

Dincolo de problemele curente de la club, „Mister” mai reamintește că ar mai trebui căutați cel puțin unul-doi fotbaliști cu pretenții de titulari. „Din păcate, la această dată, cam riscăm cu achizițiile, dar nu avem ce face. Trebuie să ne asumăm acest risc, căci s-ar putea să ne trezim în imposibilitatea de a alinia o echipă competitivă la unele partide. Jucăm destule meciuri la primăvară, dacă tot am decis să mergem cu toții înainte, ar fi păcat să nu facem lucrurile corect”, a adăugat Popa.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 10 Feb. 2016, 11:41 Seria 2
Pe aceeași temă