Pedioadă de grație pentru CSM. Vâlcea – „U” Cluj 2-1 și băieții lui Pelici au ajuns la 7 meciuri consecutive fără eșec

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 Oct. 2015, 13:04 Seria 2
Pedioadă de grație pentru CSM. **Vâlcea -
  • CSM a ajuns la șapte meciuri consective fără eșec, după victoria obținută în Zăvoi, 2-1 cu Universitatea Cluj, succes care a urcat echipa vâlceană pe locul 2.

Fără investiții majore, fără vedete, CSM are parte de un start de sezon peste așteptări. Din lotul pregătit de Alex Pelici, Firțulescu este sigurul cu jocuri în primul eșalon, iar Pârvulescu, Cucui și Staicu au bifat și ei doar câteva minute.

CSM-ul și-a arătat prima data colții la cornere, dar I.Stoica și Piscanu nu au găsit spațiul porții din poziții favorabile. Ardelenii au și ei prima ocazie în minutul 25, când Cocină scapă singur din unghi greu, dar Fildan intervine. Clujenii reușesc să deschidă scorul în minutul 27, după gafa lui Pîrvulescu, de care profit Boboc, care rămâne singur cu Fildan și trage plasat.  Alcătuită doar din juniori sub 21 de ani, Universitatea s-a apărat bine și  a pus deseori în dificultate apărarea vâlceană. Prima parte se încheie cu ocazia lui Firțulescu, șut puțin peste, dintr-o fază asemănătoare cu golul superb din meciul cu Chindia.

Vâlcea este aproape de egalare în minutul 57, când Firțulescu pătrunde pe flancul stâng, centrează excelent și Staicu, singur în patru metri, reia în portarul Niczuly! CSM avea însă să întoarcă soarta jocului în ultimele 10 minute. În minutul 80, după o lovitură de colț, Pârvulescu deviază la colțul lung, Staicu recentrează în fața porții și Voinea înscrie simplu cu capul, aducând egalarea. De remarcat că Albert Voinea intrase pe teren cu numai un minut înainte, moment de inspirație maxima pentru antrenorul Alex Pelici. Apoi, în minutul 84, Vâlcea rămâne în inferioritate, după ce Firțulescu se grăbește să bată o lovitură liberă și primește al doilea galben. Imediat, vine o contră a Clujului în superioritate, însă Pîrvulescu faultează salvator și stopează acțiunea, cu prețul unui galben. Chiar și în inferioritate, Vâlcea domină și aleargă după gol, care vine în minutul 89, după o lovitură liberă lateral dreapta, când un fundaș clujean respinge doar până la Pîrvulescu, acesta șutează, mingea ajunge la colțul lung la Staicu, care înscrie cu capul și țâșnește în mijlocul galeriei.Chiar dacă a pierdut, „grădinița” de la U Cluj a lăsat o impresie pozitivă.

A fost euforie de nedescris la vestiarul Vâlcii, unde alb-albaștrii au scandat minute în șir „Cine e pe locul 2, Vâlcea e!”.  

 

Text: Adi GEORGESCU

Foto: Dan LIXANDRU

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 Oct. 2015, 13:04 Seria 2
Pe aceeași temă