Oprescu nu-și face griji dacă ACS Poli înscrie la Slatina. Antrenorul știe cum vor reacționa jucătorii săi într-o astfel de situație

Marius ANGHEL 22 Apr. 2015, 15:37 Seria 2
Oprescu nu-și face griji dacă ACS Poli înscrie la Slatina.** Antrenorul știe cum vor reacționa jucătorii săi într-o astfel de situație

FC Olt a fost condusă în patru din ultimele cinci jocuri și a reușit să revină de fiecare dată pe tabelă. Tehnicianul slătinenilor, Dan Oprescu, spune că, în ciuda acestui fapt, echipa a luptat întotdeauna pentru un rezultat pozitiv.

Gruparea slătineană din Liga 2 este performera Seriei a II-a la reveniri pe tabela de marcaj. Formația aflată sub comanda lui Dan Oprescu a fost condusă în patru din ultimele cinci jocuri și a reușit să revină de fiecare dată. Primul joc în care slătinenii au întors scorul a fost la Satu Mare, în meciul din returul campionatului. Cei de la Olimpia au marcat primii prin Faur, Curtuiuș a egalat, iar nou-intratul Ștefan a adus victoria, făcând astfel ca FC Olt să fie singura echipă ce a reușit să câștige la Satu Mare.
 
A urmat disputa de pe teren propriu cu Timișoara, în care oltenii au deschis scorul prin Verdeș. După acest gol, Elek a reușit o dublă, întorcând scorul, gruparea de la malul Oltului revenind din nou prin reușita lui Curtuiuș. Oltenii au trecut cu 3-0 de Unirea Tărlungeni, apoi au revenit la Satu Mare, unde s-au văzut din nou conduși, reușind egalarea prin Leucuța. Ultima revenire a grupării pregătite de Dan Oprescu s-a produs etapa trecută, la Reșița, când Curtuiuș a adus un punct, după ce Szabo a deschis scorul.
 
Dan Oprescu a declarat că avea o singură incertitudine înainte de reluarea campionatului, și anume cum reacționează echipa atunci când este condusă. „Da, în patru din ultimele cinci jocuri FC Olt a fost condusă și a reușit să revină. Înainte de reluarea campionatului, în iarnă, mai aveam o singură necunoscută legată tocmai de acest lucru. Nu știam cum reacționează echipa atunci când este condusă pentru că în meciurile amicale nu ne întâlnisem cu această situație. După ce s-a reluat campionatul s-a văzut că echipa are o forță extraordinară. Niciodată nu ne-am pus problema că putem pierde un meci, chiar dacă suntem conduși. Cred că avem al doilea atac din serie după Timișoara, care are doar două goluri peste noi. Trebuie să ținem cont și de un aspect foarte important și anume că am rămas singura echipă care nu are penalty primit, față de Timișoara sau alte echipe care au marcat și din 11 metri. Meciul de la sfârșitul acestei săptămâni va fi destul de greu. Cred că va fi la fel de echilibrat cum a fost și partida trecută în fața bănățenilor. Părerea mea este că sâmbătă se vor întâlni cele mai bune două echipe ale seriei”, a precizat Dan Oprescu.

FC Olt ocupă locul 2 în clasamentul play-off-ului Seriei a II-a a Ligii 2, cu 39 de puncte, la egalitate cu locul 3 deținut de Metalul Reșița. ACS Poli e lider cu 49 de puncte și aproape sigur va promova în Liga 1.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 22 Apr. 2015, 15:37 Seria 2
Pe aceeași temă