Oprescu: „Este cazul să începem să jucăm fotbal”

13 Sep. 2011, 17:05 Seria 2
Oprescu:**

Antrenorul grupării FC Olt Slatina, Dan Oprescu, este de părere că jucătorii săi trebuie să aibă mai multă încredere în potențialul pe care îl au pentru a putea obține rezultate. Alb-vișiniii au întâlnit în primele patru etape trei candidate la promovare (Alro, FC Timișoara, Gloria Bistrița) și una dintre formațiile care se vor bate pentru evitarea retrogradării, Unirea Alba Iulia. Din cele 12 puncte puse în joc, nou-promovata a acumulat doar trei, însă jocul prestat dă încredere într-un parcurs bun care să ducă la îndeplinirea obiectivului, menținerea în eșalonul secund.

– La debutul în Liga a II-a ați învins Alro, echipă pe care ați promovat-o în Divizia B, ce ați simțit?

– Am fost bucuros pentru că am câștigat, în rest nu m-a interesat nimic altceva. Într-un fel, când s-a făcut tragerea la sorți, mi-a convenit că am picat în prima etapă cu Alro, pentru că era o echipă pe care o cunoșteam foarte bine și știam că cel puțin nu pierdem. Am și spus-o, la momentul acela, că puteam să picăm cu o altă echipă, Unirea Alba Iulia spre exemplu, un adversar despre care nu știu foarte multe și să ne surprindă, așa cum s-a întâmplat.

– Jocul echipei dă speranțe, cu toate astea nu reușiți să acumulați puncte. Cum vă explicați?
– În etapele a doua și a treia am întâlnit două echipe candidate la promovare, și în deplasare. Cel puțin într-unul din meciuri puteam reuși un rezultat de egalitate, dar naivitatea jucătorilor mei în anumite momente, lipsa de experiență, de curaj au făcut să nu reușim acest lucru. Cu Alba Iulia a fost cu totul altceva. Cel puțin 70% din meci ne-am aflat în terenul advers, dar naivitatea echipei mele și-a spus din nou cuvântul. La primirea ambelor goluri, niciunul din jucători nu a reușit să rupă jocul adversarilor, deși am discutat foarte mult despre acest aspect, inclusiv la pauză. N-am reușit să gestionăm acel 1-0, dacă intram la cabine cu acest scor, cred că în repriza a doua altfel se desfășura jocul. Înainte de meciul cu Unirea Alba Iulia am și spus că mă interesează mai mult rezultatul decât aspectul jocului, știam că va fi un meci greu, am anticipat că dacă rezultatul le va permite se vor apăra aglomerat, iar noi să nu avem soluții să-i desfacem. Îmi pare rău că deși, și înainte de meci și la pauză, le-am spus băieților că dacă nu reușim să câștigăm este foarte important să nu pierdem. Nu am reușit să facem acest lucru, poate sunt subiectiv, dar cred că cel puțin un rezultat de egalitate meritam. Și eu am o mare parte din vină la acest meci. Schimbările pe care le-am făcut au fost total neinspirate, cei care au intrat nerespectând ceea ce eu le-am cerut. Nu trebuie să uităm nici execuția superbă de la golul al doilea primit, dar sunt convins că Bâlu nu mai ajungea să aibă acea execuție dacă noi rupeam jocul așa cum ar fi trebuit.

– Cât de dificilă este lupta pentru menținerea în Liga a II-a, într-o serie formată din echipe cu tradiție în fotbal, mai ales că cinci formații vor retrograda?
– Este foarte dificilă. Dacă din punct de vedere al aspectului jocului ne putem ridica la nivelul partenerilor de întrecere, la nivelul experienței, pragmatismului, încrederii suntem încă departe.

– Este greu să faci față în eșalonul secund cu o echipă a cărei medie de vârstă este de 22 de ani, având în vedere că 80% din lot este cel de anul trecut?
– FC Bihor, FC Argeș au loturi poate la fel de tinere ca al nostru, iar una dintre ele a reușit promovarea anul trecut, iar cealaltă se află acum pe primul loc. Nu vârsta neapărat, ci experiența este cea care contează. Poate fi jucător de 22 de ani și să aibă experiență în spate la Liga a II-a. În România se confundă de foarte multe ori experiența cu vârsta. Dacă ne uităm la primul unsprezece pe care l-am aliniat până acum, cred că adunate prezențele tuturor jucătorilor mei în Liga a II-a nu fac cât ale unui singur jucător spre exemplu de la Timișoara în Liga I sau ale altui jucător de la celelalte echipe, în Liga a II-a. Cu toate astea, sunt nemulțumit, speram la mai mult.

– Etapa următoare, în deplasare la Gaz Metan Severin, veți juca în nocturnă, cum credeți că se vor adapta jucătorii?
– Asta este o altă noutate, dar asta este, suntem la Liga a II-a, trebuie să facem față și nu trebuie să ne mai văităm, nici de lipsa de experiență, nici de alte lucruri. Până acum patru etape numai asta am făcut, toți, și eu și jucătorii, este cazul să începem să jucăm fotbal și să demonstrăm că merităm să fim aici.

– Cum preconizați sfârșitul turului pentru echipa dumneavoastră?
– Într-un fel parcursul acesta seamănă puțin cu începutul campionatului la Divizia C, acum un an de zile. Și acum, ca și atunci, au apărut mulți jucători care au nevoie de timp să se integreze, unii mai repede, alții mai greu, unii cu experiență mai mare, alții deloc. Cred că pe măsură ce se scurge campionatul vom căpăta maturitate și vom elimina aceste naivități din jocul nostru.

– Intenționați ca în pauza competițională să îmbunătățiți valoarea lotului?
– Da, rămâne de văzut la momentul respectiv, dar e clar că este nevoie de mai mulți jucători cu valoare individuală.

– Cum vedeți lupta pentru promovare?
– După părerea mea sunt mai multe echipe care au șanse la promovare, nu numai cele două, Gloria și Timișoara, după începutul de campionat e adevărat că ele par favorite.

– Echipele mici credeți că vor avea un cuvânt de spus?

– Cu câteva excepții, rezultatele sunt destul de surprinzătoare și cred că cel puțin până la sfârșitul turului se va păstra aceeași linie.

Sursa: Gazeta Nouă

13 Sep. 2011, 17:05 Seria 2
Pe aceeași temă