Oprescu cere concentrare pentru salvarea de la retrogradare

21 Feb. 2012, 11:31 Seria 2
Oprescu cere concentrare** pentru salvarea de la retrogradare

Angrenată în lupta pentru supraviețuire în eșalonul secund, FC Olt Slatina are șanse considerabile de a se menține, după ce FRF a anunțat că vor retrograda doar trei echipe. Antrenorul Dan Oprescu își atenționează jucătorii să rămână la fel de concentrați asupra obiectivului.

Pe loc neretrogradabil după ultimele precizări aduse de FRF, potrivit cărora vor retrograda echipele clasate de la locul 13 în jos, FC Olt Slatina are șanse reale de a reuși menținerea. Cu toate astea, antrenorul grupării alb-vișinii, Dan Oprescu, își pune jucătorii în gardă, cărora le cere să rămână la fel de concentrați.

„La prima vedere, se pare că șansele noastre au crescut, dar trebuie să rămânem la fel de concentrați pentru a nu avea surprize. Faptul că retrogradează trei echipe le ambiționează și pe celelalte de sub noi, șansele lor crescând considerabil. Indiferent dacă există presiune sau nu, noi sperăm ca în retur să acumulăm cât mai multe puncte, pentru că în multe meciuri jocul nostru s-a ridicat la nivelul competitoarelor. Repet, obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare, dar toată lumea și-ar dori să terminăm cât mai sus, rămâne să vedem și dacă putem”, a declarat antrenorul celor de la FC Olt Slatina, Dan Oprescu.

„Amânarea returului ne avantajează”

FC Olt Slatina a fost activă pe piața transferurilor în această iarnă, iar amânarea returului este binevenită pentru antrenorul Dan Oprescu, care în această perioadă lucrează la omogenizarea lotului.

„Amânarea returului ne avantajează, dar rămâne problema terenurilor. Ca să putem să punem la punct relațiile de joc, trebuie să lucrăm pe o suprafață bună. Ne lipsește omogenitatea, în amicalul cu FC Argeș, în prima repriză am avut șapte jucători noi în primul unsprezece, să nu se înțeleagă că sunt titulari. Nu am stabilit încă primul unsprezece, mai avem timp și bineînțeles că se poate schimba de la meci la meci”, a mai spus Oprescu.

În prima etapă, FC Olt Slatina se va duela cu Alro, pe stadionul 1 Mai, în tur gruparea pregătită de Dan Oprescu furnizând surpriza. Tehnicianul aluminiștilor, Daniel Mogoșanu, i-a urmărit pe alb-vișinii în prima repriză a amicalului cu FC Argeș.

Întrebat dacă în această perioadă va studia adversarul în jocurile de pregătire, Oprescu a precizat: „În măsura posibilităților o să mergem și noi să-i urmărim la lucru”.

Sursa: Gazeta Nouă

21 Feb. 2012, 11:31 Seria 2
Pe aceeași temă