O primă formație dezertează din Liga a II-a! „Trebuie să ne retragem din campionat”

09 Dec. 2011, 10:54 Seria 2
O primă formație dezertează din Liga a II-a!**

Jucătorii de la FC Arieșul Turda au luat cu asalt ieri Primăria Turda, pentru a purta o discuție civilizată cu edilul șef al urbei de pe Arieș, Tudor Ștefănie, vis-a-vis de restanțele financiare existente la finalul turului.

Componenții lotului turdean au intrat în vacanță cu buzunarele goale, după ultima etapă când au remizat pe teren propriu cu Unirea Alba Iulia. Mai mult decât atât, jucătorii au reclamat faptul că nu au fost plătiți de 6-7 luni de zile, iar unii dintre ei au restanțe financiare încă din sezonul trecut, în condiția în care Primăria a alocat bani pentru desfășurarea activității sportive. Un alt segment neplătit de mai multe luni de zile este cel al antrenorilor de la Centrul de Copiii și Juniori.

„Vinovați de ceea ce se întâmplă la echipă sunt cei care gestionează activitatea de acolo, noi am alocat de la bugetul local sume în limita bugetului. De la Consiliul Local s-a aprobat o anumită sumă de bani, iar cei de la club ar fi trebuit să se încadreze în suma respectivă. Cei de la club trebuie să vă spună care este situația actuală, este problema lor, nu a mea. Cine face cheltuială, trebuie să răspundă. La această oră pot să vă asigur că facem eforturi susținute pentru a vă putea da ceva bani înaintea sărbătorilor, iar săptămâna viitoare sper să puteți intra în posesia lor”, le-a spus primarul jucătorilor.

În ceea ce privește situația echipei, primarul Ștefănie a afirmat că este una destul de tulbure, având în vedere datoriile acumulate până în prezent. Această situație este consecința unei gestionări deficitare

„În situația economică existentă, nu văd altă ieșire decât retragerea din campionat. În opinia mea, cei de la club nu se pot încadra în sumele pe care le dăm. La această oră nu văd a exista o altă soluție, prin care să salvăm echipa”, a încheiat primarul Ștefănie, care i-a îndemnat pe jucători să-și găsească alte angajamente.

Turda ocupă ultimul loc la finalul turului în Seria Vest a Ligii a II-a, având 5 puncte în minus față de un loc neretrogradabil.

articol scris de Ioan ARION

09 Dec. 2011, 10:54 Seria 2
Pe aceeași temă