„Nu se pune problema să revin la Drobeta”

03 Jun. 2009, 12:51 Seria 2
„Nu se pune problema să revin la Drobeta

Cei doi tehnicieni care au pregătit echipa până în etapa a 21-a au vorbit despre parcursul inexplicabil al severinenilor din finalul sezonului. Dacă Iulian Mihăescu a lăsat FC Drobeta pe locul secund la jumătatea campionatului, Eugen Neagoe n-a stat la malul Dunării decât în patru dintre meciurile returului, după care președintele Vasile Mănescu a preluat banca tehnică. Destul de rezervat în afirmații, „Geană” a dat de înțeles că vrea să uite perioada scurtă petrecută la Tr. Severin, în care a obținut doar cinci puncte.
 

 

Reporter: De ce ați plecat de la FC Drobeta?

Iulian Mihăescu: M-a solicitat Ando (n.r. – Ioan Andone) ca secund. Era o ofertă avantajoasă, din punct de vedere financiar, din Arabia Saudită, care nu se putea refuza. Nu putem compara un contract în străinătate cu unul de la FC Drobeta. Oricum, am păstrat o relație de prietenie oficialii echipei severinene.

Eugen Neagoe: Nu mai are niciun rost să discutăm acum. Am considerat la vremea respectivă că e mai bine să plec. A fost o decizie de comun acord.

 

 

Vă așteptați să găsiți echipa pe locul cinci, cu două etape înainte de final?

Mihăescu: Nu știu dacă mă așteptam sau nu, dar mă așteptam ca echipa să aibă un retur foarte greu și știam că celelalte contracandidatele își vor lua toate măsurile. Mă surprinde că Internațional Curtea de Argeș a ajuns tocmai pe locul doi, deși la un moment dat era pe cincisprezece. Mă surprinde și decizia lui Neagoe de a dezarma așa repede, dar nu cunosc exact ceea ce s-a întâmplat între cele două părți și nu aș vrea să pronunț. Și eu puteam să plec după etapa a șasea din tur, când echipa a traversat o perioadă dificilă, cu două puncte în patru jocuri, deși obținuserăm două victorii la începutul sezonului, la Cluj (n.r. – 1-2) și cu FC Internațional (n.r. -  4-0). Chiar și eu mă gândeam atunci să plec, dar mi-a zis apoi că trebuie să continuăm munca începută în vară și, ușor-ușor, ne-am revenit, iar pe finalul turului am obținut patru victorii consecutive, prin care am urcat pe locul doi.
 

Neagoe: Nu pot spune dacă mă așteptam sau nu să fie pe cinci. Se putea și bine, dar nu aș vrea să comentez. Poate se va reuși mai mult sezonul următor

 

 

Ce i-a lipsit echipei, de a ratat promovarea?

Mihăescu:  Mi-e greu să spun. Ar fi mai multe. Poate s-a greșit și la pregătirea din iarnă. Dacă jucătorii erau proaspeți pentru prima etapă din retur și câștigau cu Universitatea Cluj, eu zic că ar fi fost și acum în lupta pentru promovare. Eu mergeam și în partea a doua a campionatului cu același lot. Cu ei am ajuns pe locul secund, cu aceiași jucători continuam să mă bat. Poate aș mai fi făcut un transfer. Normal, puteam coborî și eu pe cinci, sau chiar mai jos. Oricum, locul cinci e onorabil. Drobeta e Drobeta!
 

Neagoe: Sincer, n-aș putea spune. Probabil, mai multe, dar n-aș vrea să comentez. Înainte de a veni eu la echipă, mi s-a pus că se dorește promovarea. Nu știu ce s-a întâmplat după plecarea mea și nici nu e corect să mă pronunț.

 

 

Ați mai urmărit rezultatele echipei după ce ați plecat?

Mihăescu: Am urmărit toate etapele. Sâmbăta, căutam de fiecare dată pe net rezultatele. Mă interesam chiar și de echipa folosită în meciurile respective, citeam și cronicile. Păcat totuși, că era un culoar bun. N-aș vrea să spun mai multe, dar toți știm cum se obține o promovare în România!


Neagoe: 
Da, m-am mai interesat de rezultate.

 

 

V-ați mai întoarce la FC Drobeta?

Mihăescu: Momentan, nu, fiindcă voi continua cu Ando să lucrăm în străinătate. Avem mai multe oferte, chiar și de prelungire a contractului cu Al Ittifaq. Nu cred  că voi mai reveni la Drobeta nici în anii următori, dar nu știi ce-ți rezervă viitorul.

Neagoe: Nu cred că se mai poate pune problema să revin la Drobeta. Dar, nu se știe niciodată ce se poate întâmpla.

 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

03 Jun. 2009, 12:51 Seria 2
Pe aceeași temă