”Nu se pune problema retrogradării!”

28 Aug. 2009, 13:43 Seria 2
''Nu se pune problema retrogradării!

Venit la Șimleu împreună cu legiunea sătmăreană la începutul sezonului trecut, juniorul Ciprian Brata a devenit în scurt timp un pilon de bază al Silvaniei.

Care au fost împrejurările în care ai ajuns la Silvania?
Eu eram la București în acea perioadă și am aflat că trebuie să plec la Șimleul Silvaniei. Patronii celor două grupări s-au înțeles, astfel că m-am conformat și am ajuns aici.

Obiectivul trasat sezonul trecut, promovarea în Liga a II-a, nu ți s-a părut cam îndrăzneț?
Chiar deloc. Am crezut în ele atât eu cât și colegii mei. Eram sigur că vom reuși promovarea în Liga a II-a. Faptul că majoritatea jucătorilor din lotul Silvaniei ne cunoșteam de pe vremea când evoluam la Someșul Satu Mare a contat foarte mult, astfel că nu au existat nicio clipă probleme de acomodare.

Acum că ai ajuns să evoluezi în Liga a II-a, cum te simți?
Simt că vom face față cu succes, cu toate că ne vom confrunta cu partide și adversari mult mai puternici decât cei pe care i-am întâlnit în Liga a III-a. Dar prin ambiție și spirit de luptă putem termina sezonul în prima jumătate a clasamentului.

Totuși obiectivul clubului este evitarea retrogradării…
Nici nu se pune problema să retrogradăm. Cu siguranță ne vom clasa între locurile 6 – 9.

Cum se face că la 18 ani ești executantul loviturilor libere periculoase, care revin de obicei vedetelor?
Am avantajul că sunt stângaci, iar în echipă nu prea sunt jucători care lovesc mingea cu piciorul stâng. Și la antrenamente am pus accentul mult pe executarea fazelor fixe. E o chestiune psihologică în ceea ce privește executarea loviturilor libere. Cine se simte mai bine și cine e mai hotărât, acela execută.

Cum ți se par antrenamentele lui Dacian Nastai?
Sunt plăcute, antrenamente de echipă profesionistă. În cadrul ședințelor de pregătire puse în practică de antrenorul nostru nu lipsește niciun aspect. Oarecum, majoritatea suntem obișnuiți cu acest gen de pregătire, deoarece am mai lucrat împreună și la Satu Mare. Atmosfera în cadrul echipei este foarte bună. Numai așa se poate face performanță, cu jucătorii care muncesc într-un mediu plăcut.

Cum comentezi faptul că ai fost selecționat la lotul național?
Vă dați seama, sunt foarte fericit! Nu oricine are această șansă. E un sentiment foarte frumos să reprezinți țara și să evoluezi în compania unor echipe naționale.

Când ai fost selecționat pentru prima dată?
În  urmă cu doi ani, iar până acum am adunat aproape zece selecții. Îmi doresc să continui pe aceeași linie și să fiu convocat cât mai des.

Care e echipa ta favorită?
De mic țin cu FC Barcelona, dar sunt în același timp și rapidist.

Care e idealul tău în cariera de fotbalist?
Îmi doresc să ajung să joc cât mai sus, dar cu pași mici, nu cu salturi spectaculoase.

Crezi că poți ajunge în acest sezon la o echipă din primul eșalon fotbalistic al țării?
Saltul nu îl faci când îți dorești. De preferat e ca să-l faci cât mai repede, însă acolo sunt jucători destul de compleți. Prefer să mă pregătesc cu Silvania și să acumulez experiență, să terminăm cu bine campionatul, apoi, de la anul, dacă am noroc, să ajung în Liga I. Pe primul loc se situează interesele echipei, apoi cele personale.

Un mesaj pentru suporterii și susținătorii Silvaniei…
Să fie aproape de noi și în momentele grele. Ne dorim nespus de mult să-i facem fericiți la final.

Interviu realizat de Ciprian PETRAN

 

28 Aug. 2009, 13:43 Seria 2
Pe aceeași temă