„Nu se poate să existe o singură serie, e criminal”. Ionuț Popa cere federației să facă schimbări. Ce crede antrenorul despre sistemul play-off și play-out

Marius ANGHEL 10 Nov. 2015, 16:41 Seria 2

Deși acum o lună de zile se bucura de prezența pe podiumul seriei de Vest a ligii secunde, Șoimii Pâncota a alunecat în partea a doua a clasamentului și se uită cu mare atenție la formațiile de pe ultimele două poziții, care vor retrograda direct la finalul sezonului regulat.

La finalul derby-ului cu UTA Bătrâna Doamnă de sâmbătă, Ionuț Popa a reafirmat că obiectivul echipei sale este evitarea în primă fază a locurilor 13-14, după care: „Intenționăm să facem o pregătire bună de iarnă, să mai aducem doi-trei jucători, iar după aceea să încercăm să facem o figură frumoasă în play-out. Sistemul acesta gândit de Federație pentru play-off și play-out e o prostie, cu înjumătățirea punctelor strânse în campionat. Păi dacă noi strângem 20 de puncte și o altă formație 10 puncte, într-un meci, două, diferența poate fi refăcută. E anormal așa ceva, poate în Adunări Generale se va schimba ceva și mă refer aici și la structura campionatului de la anul. Nu se poate să existe o singură serie, e criminal. Păi dacă ai într-un tur trei patru deplasări în estul țării, pe la Galați, Bacău, Constanța sau Suceava, ai terminat rapid bugetul de deplasări. Federația trebuie să țină cont de sărăcia din fotbalul românesc și să facă ceva în acest sens. Părerea mea este că nu va rămâne așa într-un final”, consideră antrenorul „alb-negrilor”.

Tot despre condiții a vorbit și Roland Nagy, dar de altă natură, legate de bazele sportive din Arad. „Nu avem infrastructură în fotbalul românesc, muncim în condiții grele și – totuși – munca noastră se vede. Mister știe unde se pregătesc ei, unde ne pregătim noi și cu toate astea se vede calitatea în jocul ambelor echipe. Pentru asta chiar vreau să-l felicit pe Mister pentru ceea ce a realizat și a clădit la Pâncota”, a punctat „principalul” UTA-ei.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 10 Nov. 2015, 16:41 Seria 2
Pe aceeași temă