„Nici noi nu știm când vom reveni acasă”

06 Feb. 2009, 12:04 Seria 2
„Nici noi nu știm când vom reveni acasă

Deși firma „Gama Verde” din Focșani a dat asigurări că FC Drobeta poate evolua pe stadionul „Municipal” după doar două săptămâni de la însămânțarea noii suprafețe de joc, oficialii severineni n-ar vrea să riște deteriorarea gazonului.

Finanțate de Primăria Dr. Tr. Severin, lucrările au început spre sfârșitul lunii septembrie și au vizat decopertarea gazonului care devenise impracticabil în perioada ploioasă, iar după restul operațiunilor specifice s-a aplicat un strat special de nisip. Prevăzută inițial pentru începutul lunii decembrie a anului trecut, însămânțarea noii suprafețe de joc a fost amânată pentru începutul acestei primăveri. Pe 28 martie, severinenii primesc vizita actualului lider Unirea Alba Iulia, iar oficialii ocupantei locului secund nu cred că derby-ul se va putea juca la malul Dunării.

„Nici noi nu știm când vom reveni pe Municipal. Am înțeles că dacă va fi cald, însămânțarea poate fi făcută chiar în ultimele zile ale lunii februarie, iar în două săptămâni se poate intra pe noul gazon. Nu cred totuși că vom putea disputa derby-ul cu Unirea Alba Iulia la Severin, deși avem nevoie de sprijinul suporterilor. Pentru a proteja suprafața de joc, s-ar putea să nu mai evoluăm deloc în acest sezon acasă, sau poate vom reveni pe Municipal pentru ultimele etape”, a spus președintele executiv Vasile Mănescu. Cel mai probabil, meciul cu „U” Cluj, din runda inaugurală a returului, se va disputa tot la Motru, acolo unde FC Drobeta își jucase și ultimele cinci jocuri de acasă din tur. Severinenii ar putea reveni pe propriul stadion la meciul cu UTA, dacă jocul din ultima etapă a sezonului va fi decisiv pentru promovare.
Lucrările la stadionul „Municipal” mai implică reabilitarea vestiarelor, refacerea pistei de atletism, care va fi acoperită tot cu zgură, dar și montarea primelor 10.000 de scaune de plastic, la tribuna I și II-a, operațiuni ce ar putea demara spre sfârșitul acestei luni.

„Municipalul” severinean are o capacitate de 28.000 de locuri, toate în picioare, fiind al cincelea din țară, ca mărime.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
 

06 Feb. 2009, 12:04 Seria 2
Pe aceeași temă