Nastai: „E bun și egalul”

16 Aug. 2009, 14:53 Seria 2

Micul orășel de sub Măgură a fost în sărbătoare sâmbătă dimineața, când Stadionul ”Măgura”’ a găzduit primul meci de Liga a II-a din istorie!

Gazdele s-au străduit să se ridice la înălțimea cerințelor și au reușit să impresioneze iubitorii forbalului veniți din întreg județul Sălaj.

În teren, elevii lui Dacian Nastai au încercat și ei să se ridice la nivelul adversarei și chiar au reușit, dominând startul de partidă, în ciuda faptului că primul unsprezece a fost asemănător cu cel folosit în Liga a III-a. FC Silvania putea deschide scorul încă din minutul 2, când Brata l-a întins serios pe portarul Barbu, în urma unei lovituri libere de la peste 20 de metri. Mitic a replicat imediat, dar șutul său a fost prins cu siguranță de portarul Gabor.

În minutul 8, am asistat la o nouă lovitură liberă, de la 25 de metri, executată de același Brata, dar portarul Barbu a plutit spre vinclu și a respins în extremis!

Încet-încet, atacurile au scăzut în consistență, astfel că până la pauză am mai consemnat doar situații mari de gol, câte una de fiecare parte. La prima, fundașul Ardeleanu a apărut ca din pământ și a respins o minge trimisă de Brata, pe care scria ”gol”’. La poarta lui Gabor, un atac incisive, putea însemna golul, dar devierea lui Jenaru a trecut puțin pe lângă, după un șut al lui Mitic.

Egalul avea să le convină ambelor echipe, astfel că  am asistat la un joc de uzură după revenirea de la vestiare. Singura fază mai periculoasă a aparținut tot Silvaniei, cu cinci minute înainte de final, când centrarea lui Puți a fost finalizată printr-un șut defectuos de Dănilă.

”Silvania vine din Liga a III-a, unde era obișnuită cu victoria. Lipsa de consistență în atac ne-a determinat să ne mulțumim și cu un egal. Mă bucur că n-am luat gol, iar pe acest lucru se poate construi mai departe. Totuși, unii jucători trebuie să înțeleagă că acum jucăm la alt nivel și trebuie să țină cu dinții de tricoul de titular”’, a declarat Dacian Nastai pentru liga2.ro.

La rândul său, tehnicianul mehedințenilor, Marian Bucurescu, a menționat: ”A fost un rezultat echitabil. Felicit echipa gazdă, care va face o figură frumoasă sezonul acesta. Cu trecerea etapelor vor fi din ce în ce mai buni. În ce ne privește, nu avem ca obiectiv promovarea, deoarece nu suntem bine organizați și nu avem bine pus la punct «spatele»”‘.
 

Articol scris de Ciprian PETRAN

Foto: sportulsalajean.ro

16 Aug. 2009, 14:53 Seria 2
Pe aceeași temă