Mureșul Deva cere sprijinul autorităților locale

10 Jul. 2009, 12:12 Seria 2
Mureșul Deva** cere sprijinul autorităților locale

Jucătorii Mureșului Deva și-au reluat antrenamentele la începutul acestei săptămâni însă situația de incertitudine din punct de vedere financiar cu care se confruntă gruparea de sub Cetate afectează activitatea echipei.
Din acest motiv antrenorul Gheorghe Barbu ezită să întocmească programul de pregătire al „alb-roșiilor” din presezon. Nici locul unde echipa urmează să efectueze cantonamentul centralizat nu a fost stabilit încă iar de achiziția unor jucători care să completeze locurile rămase libere în lot nici nu s-a pus problema.

 

Mai mult principalul finanțator al Mureșului Deva, Gergely Vilhelm a anunțat că nu mai poate susține de unul singur clubul și a solicitat sprijinul financiar al Primăriei Deva și a Consiliului Județean Hunedoara. Însă, nu înainte de a lua în calcul mutarea echipei în alt oraș sau chiar desființarea ei.

 

„Dacă Primăria Deva și Consiliul Județean ne ajută cu 10 miliarde de lei eu completez bugetul echipei pentru sezonul viitor iar Mureșul va rămâne la Deva”, a declarat patronul SC Agro Company, Gergely Vilhelm. Luna trecută Consiliul Local Deva a alocat de la bugetul local suma de două miliarde de lei vechi pentru echipa de fotbal a orașului.

 

Și antrenorul Gheorghe Barbu este nemulțumit de neimplicarea autorităților. „La finalul campionatului trecut eu am tras un semnal de alarmă asupra situației financiare a echipei dar între timp nu s-a schimbat nimic în acest sens. Autoritățile locale și județene trebuie să se implice, să ne ajute pentru că la mijloc este echipa oreșului reședință de județ. Deva merită o echipă de fotbal în liga secundă”, a spus tehnicianul.

 

Articol scris de Sami Tamaș.
 

10 Jul. 2009, 12:12 Seria 2
Pe aceeași temă