Moutinho spune că a fost provocat: „Nu eu am scuipat primul”

09 Nov. 2011, 11:40 Seria 2
Moutinho spune că a fost provocat:** „Nu eu am scuipat primul

Mijlocașul Hugo Moutinho a efectuat ieri primul antrenament sub comanda noului antrenor Marian Bondrea, iar în această dimineață se va afla la București, alături directorul sportiv Marian Zaharia. Oficialul clubului severinean va prezenta caseta video membrilor comisiei, prin care va încerca să demonstreze că jucătorul a fost provocat și că nu merită cea mai drastică sancțiune.

În minutul 39 al partidei Gaz Metan Severin – Chindia Târgoviște, la semnalizarea arbitrului de rezervă Zoltan Erdei, Hugo Moutinho a fost eliminat de Mugurel Drăgănescu, deoarece l-a scuipat pe fundașul Dragoș Pătru. Primul care a împroșcat cu salivă a fost însă jucătorul echipei oaspete, gest neobservat de niciunul dintre cavalerii fluierului. Imaginile TV au surprins faza care a produs numeroase nemulțumiri în tabăra oltenilor.

„Mitic luase galben pentru fault și eu am venit să vorbesc cu băieții, care erau nervoși de decizie. Deodată am fost scuipat de un adversar. Mi-am pierdut cumpătul și am ripostat cu aceeași monedă, dar arbitrul de rezervă nu m-a văzut decât pe mine. Nu înțeleg de ce n-a fost eliminat și acel jucător. Acum eu voi fi suspendat, iar cel de la Chindia va juca. Îmi pare rău că am dezamăgit prin gestul meu, dar nu am vrut să fac așa ceva. Sper ca echipa să câștige fără mine, fiindcă avem nevoie de victorie la Deva”, a spus Moutinho.

Riscă până la 12 etape de suspendare

Eliminat în partida cu Chindia Târgoviște pentru gest nesportiv, mijlocașul portughez nu va mai juca în acest tur. În funcție de decizia comisiei, etapele de suspendare s-ar putea prelungi și în 2012. Conform regulamentului, un jucător poate primi chiar și 12 etape pentru asemenea gest, însă oficialii severineni speră ca Moutinho să beneficieze de clemență, ținând cont de circumstanțe.

„Reacția Moutinho a fost un răspuns la gestul lui Pătru, dar nu-l absolvă de vină. Vrem să demonstrăm că a fost provocat și să ia cât mai puține etape de suspendare. Depinde și ce a scris arbitrul în raport”
, a precizat directorul sportiv Marian Zaharia.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

09 Nov. 2011, 11:40 Seria 2
Pe aceeași temă