Mitic: „Vreau în Liga I din România”

15 Feb. 2012, 15:18 Seria 2
Mitic:** „Vreau în Liga I din România

Dintre toți fotbaliștii, inclusiv cei mehedințeni, sârbul Milan Mitic e jucătorul care a petrecut cea mai lungă perioadă la echipele din Dr. Tr. Severin, în ultimii cinci ani

Sosit în iunie 2007 de la FK Sopot, din Liga a III-a a Serbiei, Mitic s-a impus rapid ca titular la malul Dunării și a devenit unul dintre cei mai apreciați fotbaliști de pe „Municipalul” severinean. Ajuns la vârsta de 28 de ani, mijlocașul din Belgrad și-a petrecut cea mai importantă parte a carierei la echipele severinene. A jucat pentru FC Drobeta în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2009-2010 (tur) și 2010-2011 (tur) și Gaz Metan Severin, din ianuarie 2011. Singura perioadă în care n-a evoluat la malul Dunării a fost cea din returul sezonului 2009-2010. După ce FC Drobeta s-a retras în urmă cu două ierni din Liga a II-a, mijlocașul a fost aproape de un transfer în primul eșalon din Kazahstan, dar în cele din urmă a ajuns la Turda, unde n-a apucat să joace decât în amicale, deoarece n-a putut fi legitimat. A revenit la malul Dunării în vara anului 2010 și a jucat un tur în Liga a III-a la FC Drobeta, după care echipa-fanion a județului Mehedinți s-a desființat din nou și a fost înlocuită cu Gaz Metan. Și la noua echipă a Severinului, Mitic a confirmat și a ajuns căpitan.

Vrea să intre în istoria fotbalului severinean

Sârbul poate fi considerat și cel mai bun fotbalist străin din istoria fotbalului severinean. În vara anului 2007 au fost aduși în Drobeta Turnu Severin primii jucători din afara granițelor țării, dar foarte puțini au confirmat. În ultimele cinci sezoane, la malul Dunării au jucat peste 10 fotbaliști străini, majoritatea dintre ei fiind de naționalitate sârbă. „Sunt de aproape cinci ani aici, dar ca să rămân cu adevărat în istoria orașului, trebuie să am și o promovare cu echipa severineană. La Severin am petrecut poate cea mai importantă parte a carierei mele de fotbalist și sper să mai stau aici câțiva ani. Nu pot spune dacă mă voi stabili aici, fiindcă totul depinde de ce se va întâmpla pe viitor, dar îmi place orașul și mă simt bine în Severin. Mă înțeleg foarte bine și cu fanii. Eu îmi dau sufletul când intru pe teren și sper să promovăm anul acesta, dacă nu, încercăm sezonul viitor”, a spus jucătorul care a mai trecut pe la Rad Belgrad și FK Zemun.

Milan Mitic ține cu Steaua Roșie Belgrad, dar nu crede că va apuca să joace vreodată pentru echipa sa de suflet: „Visam când eram mic la joc la Steaua Roșie. Acum nu mai cred, dar vreau neapărat să joc în prima ligă din România, de ce nu, cu Gaz Metan Severin”.

În prezent, la Gaz Metan mai joacă portughezul Hugo Moutinho, sârbul Bozidar Cosic și nigerianul Paul Abba. Sârbii Aleksandar Brajovic, Dragan Starcevic, Dusan Popovic, Dejan Vukicevic, Marko Milosavljevic, Bojan Petrovic, Jassi Demba (Guineea Bisau), Dan Pânzaru (Republica Moldova) și Yuki Nakamura (Japonia) au avut apariții sporadice pentru echipele din Severin.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

15 Feb. 2012, 15:18 Seria 2
Pe aceeași temă