Minerul, tot în aer. Motrenii au posibilitatea de a juca în eșalonul doi, dar ezită să se pronunțe oficial

Marius ANGHEL 30 Jun. 2014, 18:58 Seria 2
Minerul, tot în aer.** Motrenii au posibilitatea de a juca în eșalonul doi, dar ezită să se pronunțe oficial

Fotbalul de la ligile 2 și 3 e sub semnul întrebării. Nu se știe sub ce formă se va juca în viitoarea stagiune care va debuta pe 30 august, incertitudinea venind în special din cauza problemelor financiare pe care multe echipe le traversează. Mai mult, cum Liga a 2-a își va mări numărul de echipe de la 24 la 28, este posibil ca unele echipe care au retrogradat pe criteriu sportiv în Liga a 3-a să fie invitate să joace din nou în eșalonul doi. E cazul și echipei Minerul Motru care a retrogradat dar care are șanse să primească invitație de a reveni în Liga a 2-a. „Am fost contactați, ni s-a propus să ne afiliem la Liga Profesionistă de Fotbal 2, însă la situația care e la noi nu știu ce să spun”, a declarat directorul sportiv, Mihai Cernica.

Semnale de Liga a 2-a

Oficialul minerilor susține că are semnale legate de posibilitatea revenirii echipei sale în Liga a 2-a. „Am fost contactați de către Auraș Brașoveanu, cel care se ocupă de Liga a 2-a. Ne-a propus să ne afiliem la LPF2, dar când vedem și ne știm situația de la Motru nu știu ce putem spune. La noi situația e incertă, problema banilor nu s-a rezolvat, nu e nimic sigur, așa că dacă nu avem bani nu cred că are rost să ne înscriem în Liga a 2-a. Deocamdată nu pot vorbi de nimic, așa că așteptam și eu să văd ce decizii vor lua cei care conduc echipa alături de finanțatori. Noi am fost contactați să mergem la ședința de la Mogoșoaia chiar dacă din punct de vedere sportiv suntem retrogradați, deci este un semn că am fi primiți în Liga a 2-a”, a mai spus Cernica.

N-a mers la Adunarea Generală

Sâmbătă, în capitală a avut loc Adunarea Generală a FRF. La această ședință nu a participat nimeni din partea Minerului Motru, Mihai Cernica susținând că mai important este ce se întâmplă la echipa sa. „Am fost invitați să mergem și la ședința de formare a LPF 2. Noi trebuie mai întâi să vedem ce vom face la Motru din punct de vedere financiar și abia apoi să ne decidem ce vom face mai departe”, a mai punctat Cernica.

Timpul îi presează

Cei de la Motru trebuie să se decidă repede ce vor face mai departe. „Sperăm ca săptămâna viitoare să stabilim exact ce vom face pentru că apoi intrăm într-o oarecare criză de timp. Deja echipele încep să se reunească, vedem și noi ce vom face. Pe 7 iulie o să ne reunim și noi, dar până atunci vreau să rezolvăm totul și să știm în ce ligă vom participa”, a mai spus Cernica.

Sursa: Impact în Gorj

Marius ANGHEL 30 Jun. 2014, 18:58 Seria 2
Pe aceeași temă