„Meciu cu Corona e foarte important, însă nu putem să-l numim capital”

Marius ANGHEL 23 Nov. 2012, 17:45 Seria 2

În penultima etapă a turului, FC Municipal Târgu-Mureș întâlnește sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 13.30, în deplasare, lidera seriei secunde din Liga a II-a de fotbal, Corona 2010 Brașov. Pentru echipa brașoveană, nou promovată în liga secundă este ultimul joc din acest tur, urmând să stea în etapa viitoare, când urmau să facă deplasarea la FC Timișoara, care n-a mai luat startul. Corona a apărut în liga secundă din postura de câștigătoare a Seriei VI a Ligii a III-a, unde a avut ca adversare echipele mureșene, FCM II, Unirea Ungheni și Avântul Reghin. Dintre acestea, doar reghinenii au obținut un punct, și acela pe teren propriu. La Brașov, cei mai slab clasați, FCM II a cedat la limită, 0-1, în timp ce celelalte au pierdut la trei goluri diferență.

Corona neînvinsă în deplasare

Concurentă serioasă a concitadinei FC Brașov, Corona a pornit foarte bine și în liga secundă, unde au reușit un parcurs foarte bun. Au pierdut pe teren propriu două puncte după remiza cu ACS Recaș Poli Timișoara, dar au suferit prima înfrângere în ultima apariție în fața propriilor suporteri, 2-3 cu ultima clasată, CSM Râmnicu Vâlcea. Au recuperat însă în etapa trecută, când au învins la FC Argeș Pitești cu 2-1. Dealtfel, Corona nu a cedat nicio partidă pe terenuri străine. Au mai învins la UTA Arad, CS mioveni și Alro Slatina și au reușit un singur punct la FC Baia Mare și Luceafărul Oradea. În lotul brașovenilor, căpitanul echipei este Mihai Stere, fostul căpitan al FCM în anul promovării și în primul an pe prima scenă a mureșenilor.

Meci foarte important pentru „municipali”

Echipa lui Daniel Isăilă se află la șapte puncte de echipa de sub Tâmpa, care are însă un joc mai mult disputat și la trei de locul secund, ACS Poli Timișoara, în fața cărora au cedat pe teren propriu cu 2-1. Înaintea ultimei etape, în care vor primi vizita celor de la Alro Slatina, mureșenii ar avea nevoie de puncte pentru a se menține în lupta pentru primele două poziții. Evident, nu va fi ușor, ținând cont și de rezultatele înregistrate în deplasare, unde au reușit doar o victorie, 2-1 la Râmnicu Vâlcea, două rezultate de egalitate, la Baia Mare și Mioveni și au pierdut cu același scor, 2-0 la Damila Măciuca și UTA. Un aspect deloc de neglijat, absența căpitanului Epaminonda Nicu, suspendat.

„Este un meci foarte important, Corona are o echipă puternică și ambițioasă. Nu putem să-l numim capital, deoarece mai sunt multe puncte în joc până la încheierea campionatului. Punctele pierdute prin retragerea Sibiului ne afectează, dar nu doar pe noi, mai sunt și alte adversare care au pierdut puncte (n.r.- Corona a învins cu 3-1 în prima etapă echipa din Sibiu). Important este să mai obținem puncte până la finalul turului, să ne menținem cel puțin în plasa primelor două locuri”, a declarat Daniel Isăilă.

Articol scris de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL 23 Nov. 2012, 17:45 Seria 2
Pe aceeași temă