Măsuri la Olimpia după startul slab de sezon: 30% mai puțin la salariu și blocarea primelor

Marius ANGHEL 15 Sep. 2014, 19:22 Seria 2
Măsuri la Olimpia după startul slab de sezon:** 30% mai puțin la salariu și blocarea primelor

Ajunsă „lanternă roșie” în clasamentul Seriei a II-a după înfrângerile în fața a două nou-promovate, 0-1 la Caransebeș și 0-2 la Poiana Câmpina, și după eliminarea la penalty-uri în Cupă, 5-6 la Unirea Jucu, Olimpia Satu Mare nu trece prin cele mai bune momente de la promovarea în Liga a II-a. Criticați de presa locală pentru evoluția slabă din acest nou sezon, oficialii clubului sătmărean au organizat luni o conferință de presă prin care să explice rezultatele obținute până acum.

Cei care s-au prezentat în fața presei au fost Dan Băbuț Domuța, președintele clubului, și Ioan Câmpan, președintele Consiliului de Administrație. Contrar comunicatului în care se specifica faptul că la conferință va participa și antrenorul Cosmin Bodea, acesta nu a fost prezent la fața locului pentru că nici nu trebuia să vină, fiind vorba de o eroare de comunicare.

Conform Informația Zilei, după ce cei doi președinți l-au scuzat pe Bodea pentru absență, au oferit câteva explicații referitoare la startul slab al Olimpiei. Unele au fost pertinente, la obiect, altele fără substanță cum ar fi cele legate de un posibil ofsaid, un penalti inventat, etc. Asta nu explică în niciun fel evoluțiile slabe, nu aduc punctele înapoi, nu am aflat de ce nu se marchează goluri, de ce există tensiuni în vestiar, de ce nu s-au jucat mai multe meciuri de pregătire, de ce au fost aduși jucători peste capul antrenorilor, etc. „Am trecut prin momente și mai grele la echipă atunci când ne-am riscat obiectivele, când am ratat calificarea în play-off și nu a fost vorba nici de demisii sau penalizări și am trecut peste ele, uniți și așa va fi și acum”, a spus Băbuț.

Totuși, s-a găsit o soluție pentru a-i dinamiza pe jucători și antrenori. Așa că s-a luat decizia de diminuare a salariilor cu 30% și blocarea primelor până la recuperarea punctelor pierdute.

La final s-a comunicat că antrenorului Bodea i se dă credit în continuare și că se așteptă apariția rezultatelor pozitive.

Salariul mediu la Olimpia este de 2.700 de lei

Băbuț a răspuns și la întrebarea legată despre bugetul Olimpiei. „Bugetul clubului este de 2,2 milioane de lei (aprox. 500.000 de euro), din care un procent însemnat revine echipelor de copii și juniori”, a spus oficialul, citat de Informația Zilei. Legat de salariile jucătorilor, acesta a mai spus că media este de 2.700 lei lunar. Dacă aceasta este media, însemnă că unii jucătorii câștigă mult mai puțin (în jur de 1.500), iar alții mult mai mult, ajungându-se, după sursele site-ului citat, și la 2000 de euro.

Au scos la vânzare abonamente pentru noul sezon

În altă ordine de idei, clubul Olimpia Satu Mare a pus în vânzare abonamente pentru meciurile pe care le va disputa în acest sezon pe teren propriu.

Prețul unui abonament este de 60 de lei și poate fi achiziționat de la stadionul Olimpiei, Hotel Aurora și Score Bistro. Prețul unui bilet la un meci este de 5 lei.

Primul meci al Olimpiei de pe teren propriu este programat pentru sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 11:00, cu Șoimii Pâncota.

Marius ANGHEL 15 Sep. 2014, 19:22 Seria 2
Pe aceeași temă