Mănescu: „Am vrea să formăm o echipă de viitor”

19 Jun. 2009, 12:09 Seria 2
Mănescu: „Am vrea să formăm o echipă de viitor

După ratarea promovării, FC Drobeta s-ar putea despărți de veteranii Dorin Hîrsu, Aurel Amzucu sau Cătălin Trofin. În funcție de achizițiile din această vară, alte nume pot completa lista disponibilizaților. S-a renunțat deja la Dusan Popovic și Paul Curteanu, în timp ce situația portarului Dan Pînzaru urmează să fie clarificată săptămâna viitoare, iar atacantul Bogdan Aldea are șanse mici să-și mai continue la malul Dunării.
 

Dacă Trofin (34 de ani) a devenit indisponibil încă din etapa a XXII-a după accidentarea care l-a forțat să se opereze la menisc, Hîrsu (36) și Amzucu (35) n-au mai jucat din runda a XXVII-a, când FC Drobeta a ieșit definitiv din lupta pentru promovare în urma înfrângerii de la Lupeni, scor 2-5.

 

„În proporție de 80 la sută, vrem să întinerim lotul. La Hîrsu cred că vom renunța. Vom analiza și situația lui Amzucu sau Trofin. Încă nu s-a luat vreo decizie în privința lor. Dacă vom mai avea și sezonul viitorul promovarea ca obiectiv, va trebui să mai păstrăm din jucătorii cu experiență. Oricum, dorim să aducem un portar, suntem in discuții cu doi fundași centrali și avem în vizor un vârf”, a spus președintele Vasile Mănescu, dezamăgit și în acest retur de eficacitatea atacanților din vechea gardă.

 

Oficialul severinean îl va readuce în această vară în lot pe mijlocașul Cristian Poiană, împrumutat sezonul trecut la Minerul Mehedinți, unde a avut evoluții bune.

 

Strategia lui Mănescu de a întineri lotul a fost pusă în aplicare și spre sfârșitul sezonului recent încheiat. „Tot spre jumătatea clasamentului ne vom poziționa și cu jucătorii tineri, dar măcar vom forma o echipă pentru viitor. În ultimele etape chiar am folosit mai mulți dintre fotbaliștii tineri și unii dintre ei au și dat randament. În același timp, am fost dezamăgit de evoluția mai multor jucători, în care eu am avut încredere”, a precizat Mănescu.
 

 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

 

19 Jun. 2009, 12:09 Seria 2
Pe aceeași temă