Lincar, în dialog cu suporterii CSM-ului: „Adversarii direcți în lupta pentru promovare suntem noi, din păcate”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Oct. 2014, 18:59 Seria 2
Lincar, în dialog cu suporterii CSM-ului:**

Antrenorul echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Erik Lincar, a răspuns azi pe adresa de facebook a clubului la tirul de întrebări venit de la suporterii „viperelor”. Cum se cunoaște, Erik Lincar a fost suspendat șapte etape după jocul cu ACS Poli Timișoara, pentru eliminare și declarații la adresa arbitrajului, iar tehnicianul mai are de stat în tribună încă trei jocuri.

Iată câteva din răspunsurile lui Erik Lincar la cele mai interesante întrebări ale fanilor:

– De ce nu se renunță la sistemul 4-3-3, care nu aduce rezultate?
– Când vorbim de un sistem, este cel pe care îl vedem pe hârtie, la începutul jocului, dar noi, pe parcursul celor 90 de minute, reușim în funcție de faza de atac sau apărare, să trecem prin mai multe module. Este adevărat că cel mai greu este să treci de la un sistem cu patru fundași la unul cu trei, dar, de la mijlocul terenului în sus, prin dinamica jucătorilor în teren, reușesti să treci aproape prin toate sistemele.

– De ce nu este rechemat Adi Popa de la echipa a doua?
– A fost opțiunea jucătorului de a nu se mai prezenta la echipă, nu a avut un dialog cu staff-ul tehnic, iar din punctul meu de vedere, nu am fost supărat pentru evoluția lui din meciul cu CSMS Iași. Sunt mulți jucători care sunt schimbați până la pauză, dacă nu reușesc în ziua respectivă să aibă o evoluție pe care și-o dorește antrenorul. Am văzut un exemplu și la Cluj, când Ogăraru a schimbat un fotbalist în minutul 25. Sunt multe exemple, pe care nu vreau să le mai enumăr acum.

– Când mai înscrie echipa goluri? Când mai vine o victorie?
– Vom înscrie sâmbătă. Prima victorie vine sâmbătă, în meciul cu FC Olt.

– Care este obiectivul din acest sezon?
– Obiectivul pe termen scurt este să legăm 2-3 victorii.

– De ce nu se mizează pe mai mulți tineri?
– În multe meciuri am avut în teren 4-5 jucători sub 23 de ani și avem cel mai tânăr lot din Liga a II-a. În continuare ținem sub observație mulți fotbaliști de la echipa a II-a, care pot face pasul spre prima echipă.

– Ce efecte a avut cererea de intrare în insolvență?
– Până în momentul de față, nu ar fi trebuit să fie efecte. Salariile jucătorilor sunt la zi.

– Care este psihicul echipei?
– Psihicul este unul dintre factorii cei mai importanți în evoluția ascendentă a oricărui fotbalist. E drept că tinerețea și lipsa de experiență a unor jucători din lot încă își mai pun amprenta asupra evoluțiilor din teren. Atmosfera din vestiar este una obișnuită.

– De ce au fost atâția jucători cu probleme musculare, în startul sezonului, deși la echipă este un preparator fizic?
– Singurul jucător care a fost diagnosticat corect a fost Ionuț Stancu, care poate și pe un fond de oboseală, dupa ce în ultima perioadă nu a mai avut jocuri în picioare, a facut ruptură musculară. În restul cazurilor, diagnosticul a fost unul cu semnul intrebării. Pîrvulescu, diagnosticat cu 4 centimetri ruptură, a jucat la Satu Mare 90 de minute.

– Când revine Melcea?
– Melcea va juca mâine la echipa a II-a a clubului și sper să o facă bine, timp de 90 de minute.

– Care sunt adversarii direcți în lupta pentru promovare?
– Adversarii direcți suntem noi, din păcate. Dacă ne vom face treaba așa cum trebuie, vom reuși să ne îndeplinim obiectivele, dacă nu, va fi imposibil, indiferent de modul în care se vor comporta celelalte echipe din Seria a II-a. Am spus în repetate rânduri, însă, este o serie echilibrată, în care, la orice meci, sunt posibile surprize.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Oct. 2014, 18:59 Seria 2
Pe aceeași temă