Lideri, însă nemulțumiți! „Numai noi știm cum ne chinuim la antrenamente și jocuri. Jucători sunt eroi”

Marius ANGHEL 16 Apr. 2013, 13:16 Seria 2
Lideri, însă nemulțumiți!**

• Jucătorii liderului din B2 sunt revoltați de faptul că nu joacă pe prime, în timp ce contracandidatele la promovare plătesc sume importante pentru accederea în Liga I
• Oficialii clubului brașovean spun că, la finalul sezonului, vor găsi o modalitate ca jucătorii să fie recompensați dacă echipa va promova în primul eșalon

După un început ezitant de retur, Corona și-a revenit iar în ultimele două etape a obținut șase puncte din partidele cu ACS Poli Timișoara și CS Mioveni. Brașovenii și-au consolidat prima poziție în B2 și sunt cu un picior în Liga lui Mitică cu nouă etape înainte de finalul campionatului. Totuși, jucătorii au și motive de nemulțumire, iar la finalul meciului cu CS Mioveni, atacantul Marius Ene a tras un semnal de alarmă.

„Echipa s-a descătușat după aceste două victorii și suntem principalii favoriți la promovare. Campionatul nu e încă jucat și promovarea încă se joacă. Important este să ne câștigăm meciurile de pe teren propriu. Sperăm ca oamenii din conducerea clubului să-și îndrepte atenția acum și către jucători”, declara golgheterul echipei cu opt goluri marcate în acest sezon.

Ene: „Acești jucători sunt eroi”

Chiar dacă nu a dorit să detalieze motivele nemulțumirilor, Ene spune că jucătorii Coronei pot fi considerați eroi pentru parcursul din acest campionat. „Numai noi știm cum ne chinuim la antrenamente și jocuri. Nu vreau să spun acum care sunt problemele. Pe tot parcursul anului noi ne-am chinuit și pot spune că acești jucători sunt niște eroi. Ar fi un gest foarte urât din partea celor de la club dacă ar renunța la acești jucători dacă echipa va promova. Ar fi păcat să vină alți jucători și să-și bată joc de această echipă. Noi trebuie să mergem în Liga I chiar cu riscul să retrogradăm după doar un an. Nimeni nu se aștepta ca această echipă să promoveze după doar un sezon în liga a 2-a”, a declarat Ene.

Jucătorii vor prime

Concret, jucătorii Coronei acuză întârzirea salariului pe luna martie, dar principala problemă este că nu primesc prime, deși echipa se află în pole-position pentru promovare. „Suntem ca și promovați în Liga I, dar pnă acum nu am primit nicio primă și nici nu am fost anunțați că vom fi recompesați la finalul sezonului. Nu același lucru se întâmplă la contracandidatele noastre. Cei de la Timișoara au avut promisă o primă de 1.500 de euro pentru o victorie cu noi, Damila Măciuca joacă pe prime de 800-1.000 euro, iar UTA pe 600 de euro. Nu este normal ce se întâmplă. Această echipă și-a demonstrat valoarea pe teren, iar jucătorii au arătat că au caracter”, spun jucătorii Coronei.

Primă de obiectiv la vară?

Oficialii Coronei cunosc nemulțumirile jucătorilor și spun că, la finalul sezonului, vor găsi o modalitate ca aceștia să fie recompensați. „La nivel de salarii cred că suntem printre puținele echipe din fotbalul românesc care sunt cu salariile aproape la zi. Au fost întârzieri cu bugetul, dar până la sfârșitul lunii se vor rezolva aceste probleme. Referitor la prime, ne gândim și noi la o modalitate să-i putem recompensa pe jucători la finalul sezonului. Așa am procedat și la promovarea în liga a 2-a și așa vom proceda și acum. Acești jucători au dus echipa pe primul loc și meritul este total al lor. Vom căuta soluții pentru a premia promovarea în Liga I”, spune Szakal Andras, președintele secției de fotbal de la Corona.

Vineri, amical la Buftea

Până la următorul meci oficial în campionat, Corona va avea o pauză de trei săptămâni. Deși jucătorii se așteptau să primească câteva zile libere după meciul cu CS Mioveni, aceștia au fost anunțați că luni au antrenament. „Vrem să jucăm două meciuri amicale în această perioadă în care nu jucăm în campionat. I-am chemat pe jucători luni la antrenament pentru că vineri vom juca la Buftea un meci de pregătire cu formația din Seria I, iar după acest joc le putem da două zile libere jucătorilor. Săptămâna viitoare încercăm să mai găsim o echipă să mai jucăm un amical”, a spus Aurel Țicleanu, directorul tehnic al Coronei.

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 16 Apr. 2013, 13:16 Seria 2
Pe aceeași temă