Lăcătuș, în vizită la FC Brașov. Ce spune „Fiara” despre situația echipei de sub Tâmpa

Marius ANGHEL 10 May. 2016, 11:20 Seria 2

Aflat pentru câteva zile în țară, Marius Lăcătuș și-a făcut timp și pentru o scurtă vizită la Brașov. Cum „Fiara” nu poate sta departe de fotbal, acesta a ținut să asiste la ședința de pregătire a echipei antrenate de Adrian Szabo și a discutat minute bune cu cei din stafful tehnic, dar și cu jucătorii.

„Nu aș vrea să comentez prea mult situația dificilă prin care trece FC Brașov. Din ce văd și din ce am auzit nu cred că se pot întâmpla lucruri bune în viitorul apropiat. Îmi pare nespus de rău de situația în care a ajuns acest club de tradiție al fotbalului românesc. E dureros”, a spus Marius Lăcătuș.

Urmărește meciurile „stegarilor” la tv

Fostul jucător și antrenor al „stegarilor” spune că este la curent cu situația clubului și că urmărește la televizor meciurile brașovenilor. „Am urmărit cam toate meciurile brașovenilor care au fost televizate în acest campionat. Îi cunosc pe antrenori (n.r. Szabo, Naghi și Șanta), dar și pe mulți dintre jucători. Pe Buga chiar l-am avut jucător când am antrenat la Brașov, îi mai știu pe Florin Iacob, pe Matei, pe Pană…”, a spus Marius Lăcătuș, care de câțiva ani s-a stabilit în Spania. „Să revin eu din Spania în țară, să bat toate recordurile, să mă dea afară după o etapă, sau cum?”, spunea de curând Lăcă într-o intervenție telefonică la DigiSport. Deși în iarnă a avut o ofertă tentantă de a antrena în zona Golfului, „Fiara” a refuzat. „Acolo să te duci tu”, i-a spus Lăcătuș fostului său coleg de la FC Brașov, Andrei Șanta.

Crescut de FC Brașov, a făcut istorie la Steaua

Marius Lăcătuș (52 de ani) a fost crescut de FC Brașov, dar a făcut istorie la Steaua, echipă cu care a câștigat ca jucător zece titluri de campion al României, șase Cupe ale României, trei Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni (1986) și Supercupa Europei (1987). A participat la trei turnee finale: CM Italia ”90, CM Franța ”98 și CE Franța ”96, jucând de 84 de ori în prima reprezentativă, pentru care a înscris 13 goluri. În 2002 și-a început cariera de antrenor principal la Oțelul Galați, apoi le-a antrenat pe FC Brașov (2002-2003), Ceahlăul (2004), Inter Gaz (2005), UTA (2006-2007), Steaua (2007-2008, 2009, 2010-2011), FC Vaslui (2009-2010), ASA Tg. Mureș (2012) și CSM Iași (2012-2013).

FC Brașov, la turneul zonal de juniori U 11

FC Brașov, grupa 2005, s-a calificat la turneul zonal, câștigând play-off-ul campionatului județean la juniori E. În play-off s-au calificat CS Junior Brașov și FC Brașov III (grupa 2006)- primele două clasate în Seria a 2-a și FC Brașov și Colțea Brașov primele două clasate în Seria I. Meciurile din play-off s-au disputat la sfârșitul săptămânii trecute pe terenul Carpați. În primul meci, FC Brașov, echipă pregătită de Lucia Ghioc, s-a impus cu 3-1 în fața celor de la FC Brașov III (antrenor Ionuț Mitroi). Al doilea meci a fost un duel echilibrat între Juniorul Brașov și Colțea Brașov, iar câștigătoarea s-a decis la penaltiuri. După 1-1 în timpul regulamentar, cei de la Juniorul s-au impus cu 5-4 după executarea penaltiurilor. Colțea a câștigat finala mică, după 1-0 cu FC Brașov III (grupa 2006), iar finala mare a fost câștigată de FC Brașov cu scorul de 1-0 în fața celor de la Juniorul, grație golului marcat de Andrei Ene.

FC Brașov s-a calificat la turneul zonal organizat de FRF, care se va desfășura în perioada 12-15 mai. Campioana Brașovului la această categorie de vârstă se va duela la turneul zonal cu echipele care au câștigat campionatele județene din Mureș, Alba, Harghita și Covasna.

FC Brașov 2005, lotul de jucători: Balcan, Pandel, Mititelu, Popescu, Pop, Ene, Tache, Ghioc, Apa, Ciocănel, Nedelea, Șandor, Toderașcu. Antrenor: Lucia Ghioc.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 10 May. 2016, 11:20 Seria 2
Pe aceeași temă