Marius Lăcătuș propune ca Steaua să schimbe strategia dacă nu obține dreptul de promovare: ”Trebuie să o modifice.” Opinia legendei din Ghencea

Andrei PASCU 02 Mar. 2024, 20:52 Liga 2
Marius Lăcătuș propune ca Steaua să schimbe strategia dacă nu obține dreptul de promovare: ”Trebuie să o modifice.” Opinia legendei din Ghencea

Fostul mare fotbalist Marius Lăcătuș, plecat de la Steaua în urmă cu patru ani și jumătate, este în continuare atent la tot ce mișcă la clubul din Ghencea. Acum în Liga 2, formația ”militară” nu face pași concreți pentru obținerea dreptului de promovare, iar fostul mare atacant a comentat situația din nou.

El s-a declarat pesimist în ceea ce privește obținerea dreptului de promovare pe parcursul sezonului în curs, iar dacă acest aspect va rămâne în picioare și în stagiunea următoare, atunci crede că strategia clubului trebuie schimbată.

Marius Lăcătuș crede că Steaua trebuie să schimbe strategia

Fost antrenor la Steaua, Lăcătuș nu vedea posibil ca echipa să ajungă să nu capete dreptul legal de a putea evolua mai sus decât Liga 2 în atâția ani, să poată urca în prima divizie, mai ales că a fost îndeplinit criteriul sportiv în stagiunea trecută, iar în urmă cu două sezoane Daniel Oprița a clasat Steaua pe loc de baraj.

Nu pare să se facă demersuri, iar Marius Lăcătuș consideră că este nevoie ca strategia și planurile să fie altele, anume ca Steaua să se bazeze mai mult pe promovarea tinerilor din propria pepinieră, să îi aducă în Liga 2 pe cei mai buni tineri din academie.

În cazul în care condițiile actuale nu se schimbă, și dacă va mai trece un an și tot nu vei avea drept de promovare, eu cred că trebuie să schimbi obiectivul. Să meargă mai mult pe mâna jucătorilor de perspectivă. Unii sunt chiar acum în lotul echipei mari, unii sunt la academie. Să se orienteze spre jucătorii tineri, de perspectivă din țară.

Altfel, nu știu de ce trebuie să aduci jucători străini și experimentați, dacă nu ai drept de promovare. Vor spune că au obiectiv play-off-ul”, a spus Marius Lăcătuș la Digi Sport.

Steaua joacă partida cu Viitorul Pandurii de pe locul 11

Steaua a început anul pe locul 7 în clasamentul Ligii 2, cu 22 puncte acumulate în 15 partide, la un punct de poziția a 6-a, pe care se situa Viitorul Pandurii. Apoi, în urma eșecului de la CSM Reșița (scor 0-1) a căzut pe locul 9, la trei puncte de locul 6, iar înainte să joace meciul din etapa a 17-a, cu Viitorul Pandurii, dar după disputarea câtorva partide din această rundă, e pe locul 11.

Dacă va învinge formația din Gorj la diferență de trei goluri, Steaua va urca la golaveraj peste Chindia Târgoviște, locul 8, la trei puncte de locul 6, ACSM Ceahlăul.

Nu mă mai uit la clasament ca să văd unde e Steaua (n.r. – râde). E departe de playoff. Cât despre primele două clasate, știam că nu au drept de promovare. Sunt echipe care au demonstrat pe teren că-și merită locul acolo.

Este o problemă a Federației, care trebuie reglementată.

Se poate întâmpla să ai și un sezon mai puțin reușit. Nu cred că este un sfârșit pentru Oprița. El și-a asumat acest lot încă de la începutul sezonului.

Sunt jucătorii pe care a putut să-i aducă în condițiile date. Toate transferurile el le-a făcut. Cred că va continua. Dacă vor găsi, până la urmă, formula pentru a promova, atunci va fi un imbold și pentru el și pentru jucători.

Dar, la anul, dacă tot nu vor avea drept de promovare, eu cred că lucrurile se vor schimba. Nu cred că Steaua este un club ca un sac fără fund. Sunt niște bani care sunt investiți în jucători cu experiență.

Cred că va fi mai bine să investești în tineri, pe care mai apoi să-i poți vinde la echipe de top din România. Măcar asta să facă”, a spus Lăcătuș despre situația Stelei din campionat.

Foto: Alexandru Dobre (Mediafax Foto) și Steaua

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-impresii-dupa-campionii-fc-arges-progresul-spartac-19301457

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-si-a-criticat-propriul-jucator-dupa-esecul-contra-cs-tunari-19301439

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-jucat-in-inferioritate-numerica-aproape-tot-meciul-cu-cfc-arges-19301418

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-scazut-sansele-resitei-la-play-off-dupa-meciul-cu-csm-slatina-19301432

https://liga2.prosport.ro/seria-1/egal-intre-csm-slatina-si-csm-resita-19301412

Andrei PASCU 02 Mar. 2024, 20:52 Liga 2
Pe aceeași temă