„La UTA încă n-au dispărut problemele”

08 Apr. 2009, 15:03 Seria 2

„E greu, e foarte greu. Să nu-și imagineze nimeni că la UTA s-au rezolvat problemele. În continuare este mare nevoie de bani, pentru că sunt datorii de achitat și apar diverse facturi. Continuăm să punem cu toții din club banii jos când sunt plăți de făcut, pentru că nu sunt bani. Dacă ar fi să mulțumim cuiva că UTA există, trebuie să începem cu Sandu Ion, Giovanni Catanzariti, Marius Țucudean, Gheorghe Cozma, Gheorghe Falcă, Eusebiu Pistru. Ne ajută mai multă lume, cum ar fi domnul Marandiuc, care a plătit cazarea pentru cantonamentul de dinaintea meciului cu Salonta. Nicu Chiș ne va găzdui în cantonament pentru meciul cu Turda. De asemenea, Giovanni are o serie de prieteni italieni care oferă sponsorizări” , a declarat într-un interviu pentru www.observator.info, consilierul Bătrânei Doamne

 

 

… despre meciurile cu Târgoviște și Liberty
„UTA are restanțe mari din punctul de vedere al pregătirii. Echipei îi lipsesc 40-50 de antrenamente și vreo 8 meciuri amicale în comparație cu celelalte echipe. Înaintea meciului cu Târgoviște am încărcat puțin fizic echipa, pentru că aveam două zile în plus la dispoziție. Jucătorii n-au avut prospețime în acel meci, de aceea au ratat atât de mult. Nu s-au putut concentra la finalizare, deși ocazii au fost multe. Acel meci trebuia câștigat, nu am luat în calcul și un rezultat de egalitate. Meciul de la Salonta l-am pregătit în alt sistem. Am jucat în modulul 4-4-1-1 adaptat pentru un meci în deplasare în care ne-am propus să nu pierdem. Echipa a răspuns de la mijloc în jos. Au fost probleme în atac, unde Țucudean rămânea izolat, pentru că mijlocașii n-au reușit să-l ajute corespunzător. Până la urmă am obținut un punct mulțumitor”.
 

 

… despre Pașcovici
„S-a antrenat separat, într-un program mai ușor, la începutul săptămânii. Are o problemă la picior și sincer nu cred că-l putem recupera până la la ora meciului cu Turda”.
 

 

… despre accidentați
„Ei au suferit accidentări în meciul cu Liberty. Croatul are o problemă la ligamentul colateral al genunchiului, iar Nădăban s-a ales cu o contractură musculară. Se antrenează mai ușor și nu știm încă dacă se recuperează. Este posibil să-și revină, dar rămâne de văzut. Încă nu mă pot pronunța”.
 

 

… despre Sergiu Muth
„Marcel Coraș ni l-a recomandat. Băiatul a avut o problemă medicală când a venit la Arad, apoi a forțat și s-a reaccidentat. Acum este refăcut și a fost convocat la lotul național de juniori. Pare un jucător interesant, are un fizic bun și cred că poate să facă pasul spre prima echipă. Va avea și el șansa lui”.
 

 

… despre Edson
„Sincer, nu-l cunosc prea bine. L-am văzut o singură dată jucând împotriva Iașiului, pe când eram antrenor acolo și nu pot să mă pronunț. Atunci am văzut destule calități la el, dar mi s-a părut dezorganizat în joc. Am auzit destule lucruri bune despre el și nu pot decât să sper că va aduce un plus de forță atacului”.
 

 

… despre sud-coreeanul Lee
„Îmi pare rău, dar a greșit mult. Nu a fost exclus pentru o singură abatere. S-a certat cu Bebe Mitu și a sărit la bătaie la el. Apoi, la Pitești și-a aruncat tricoul, nemulțumit că a fost schimbat. N-am văzut faza, dar mi s-a povestit. Săptămâna trecută, nemulțumit după o deposedare a lui Toc, a sărit să-l bată și pe el. Nu e un fotbalist rău, dar străinilor din fotbalului românesc li se acordă prea multă importanță. L-am ajutat cu bani, i-am cumpărat ghete din banii mei, am făcut destule pentru el și mă așteptam la un altfel de comportament. Din punctul meu de vedere, Lee e liber să plece”.
 

 

… despre Dumitru Copil
„Cu el este o poveste interesantă. A plecat în Scoția la vârsta de 15 ani, iar pe acolo am auzit că și-au bătut joc de el. Nu prea l-au băgat în seamă, nu s-au ocupat de el și a ajuns să joace și portar la un moment-dat. A pierdut timpul degeaba acolo, iar acum are de recuperat. A mai slăbit, se pregătește, își dorește. La ce calități are, Copil poate să joace atât ca mijlocaș lateral într-un anumit sistem, cât și în spatele vârfurilor”.
 

 

… despre Pocuca, Mutulescu și Jăpălău
„Predrag e un tip foarte liniștit. A intrat repede în ritm și dă siguranță echipei. Poate ați observat că uneori driblează în careu, ceea ce e rar pentru un fundaș central. Comunicăm bine cu el, deoarece cunoaște italiana. Pe Mutulescu nici nu-l vezi, nici nu-l simți, e un copil cuminte, care își dorește să devină fotbalist. El e obișnuit să evolueze ca fundaș central, dar de nevoie l-am mutat ca închizător, pentru că are calitățile necesare, dar mai are de învățat. De exemplu, pasează mult în lateral, ceea ce pentru un mijlocaș nu e bine. Jăpălău este polivalent. Acum evoluează în banda stângă, dar este capabil să joace și în spatele vârfurilor.”
 

 

… despre Coraș și Borugă
„Sunt prietenii mei, ne întâlnim zilnic. Gigi Borugă e finul meu. Din motive de sănătate a preferat să rămână la Gloria, dar când a fost nevoie, ne-a ajutat și o face când va mai fi solicitat. Marcel Coraș ne-a ajutat foarte mult. Este foarte priceput la acte, s-a ocupat bine de legitimări atunci când a fost nebunia aceea, știe bine regulamentele, oricând este nevoie de el, ne întinde o mână de ajutor. Colaborăm foarte bine cu el”.
 

 

… despre Militaru, Ghindaru și Mitu
„Sunt jucătorii cei mai experimentați ai lotului, motiv pentru care de la ei mă aștept să decidă meciurile. Pretențiile sunt mai mari față de ei, decât față de copii. Ei au aceeași problemă ca și ceilalți jucători, au de recuperat din punct de vedere fizic”.
 

 

… conflictul UTA – Ionuț Chirilă 
„Nu îmi face plăcere să vorbesc despre acest personaj. Nici acum nu pot să înțeleg cum de i s-a permis să distrugă UTA. Este de neînchipuit ce-a putut să facă aici. Din câte știu eu există o litigiu pe rol, la Federația Română de Fotbal. Din partea clubului UTA se ocupă avocatul Ioan Kocsis-Josan și am încredere totală în dumnealui. Chirilă nu poate fi lăsat să scape atât de ușor”.
 

 

… despre obiectivul echipei UTA
„Nu putem discuta în acest moment despre alt obiectiv în afara menținerii în Liga II. Sună mai bine menținerea în Liga II, decât evitarea retrogradării Știu că sunt suporteri care și-ar dori să promovăm, să câștigăm titlul, să jucăm în cupele europene, să jucăm în Liga Campionilor, dar trebuie să fim foarte realiști și să stăm cu picioarele pe pământ. Suporterii trebuie să țină cont de un lucru foarte important: toate rezultatele echipei sunt întâmplătoare. Tot ce va urma, va ține de ambiția jucătorilor, de determinarea lor și de hazard. Nu se poate discuta despre o organizare, deoarece UTA, în actuala formulă, a făcut primul antrenament într-un moment în care celelalte echipe jucaseră deja primul meci oficial al returului. Echipa, deși stă mai bine acum din punct de vedere fizic, suferă mult la acest capitol. Nu ai cum să recuperezi într-o lună ceea ce n-ai făcut în trei luni. Sunt și probleme mari de omogenitate, de aceea spun că e mai bine să rămânem cu picioarele pe pământ”.
 

 

… despre Drida și Fritea
„L-am întrebat pe Drida, zilele trecute, când a jucat ultima dată timp de 90 de minute. Nu mai știa. L-am întrebat pe Fritea când a jucat ultima dată pentru 70 de minute. Nu mai știa. Asta e problema lor. Sunt talentați, au experiență destul de mare, pot ajuta echipa pe moment, numai că nu au avut constanță în evoluții în ultima vreme. Trebuie să se pregătească și să tragă de ei. Spre deosebire de alți jucători din lot, ei sunt experimentați, iar suporterii așteaptă mai multe din partea lor”.
 

 

… despre Polgar
„S-a întors la Arad după plimbările din această iarnă. Nici nu a mai jucat de câteva luni, pentru că a fost accidentat, iar apoi s-a lăsat plimbat de Chirilă prin țară. Încă nu mi-am format o părere despre el, dar pare să dețină calități. Îl vom vedea la treabă în aceste zile”.
 

 

… despre suporteri
„Sunt foarte pătimași și dedicați clubului. Ei spun mereu: „Pentru noi doar UTA contează” și tocmai din acest motiv nu pot să înțeleg cum de l-au lăsat pe Chirilă să facă absolut tot ce-a vrut la UTA. Suporterii ar fi putut să aibă un cuvânt de spus atunci când Chirilă făcea prostii, ar fi trebuit să intervină”.
 

 

… despre meciul cu Sticla Turda
„Nu va fi un meci ușor, asta e clar. Având în vedere adversarul și situația noastră, singurul lucru care ne interesează este victoria. Nu intră în discuție alt obiectiv pentru acest meci. UTA are deja probleme de lot, Turda își va vinde scump pielea, dar UTA va trebui să învingă”.
 

 

… despre meciul cu CSU „Vasile Goldiș”
„Mă bucur mult pentru ascensiunea celeilalte echipe arădene. Bravo lor! Au reușit să iasă din zona periculoasă a clasamentului. Au o echipă bună, experimentată, care va pune probleme. Nu știu ce va fi la meciul direct, dar se anunță interesant”.

 

… despre statutul lui Ionuț Popa la UTA
„Nu sunt antrenorul echipei. Nu am nici o funcție oficială la club. Nici nu pot să am, deoarece sunt legat de o clauză contractuală cu Poli Iași și nu are sens să se plătească 50.000 de euro pentru zece etape. UTA îi are antrenori pe Roland Nagy și Dan Țapoș. Eu merg la antrenamente, îi consiliez pentru că sunt tineri și ajut cum pot UTA în baza respectului pe care îl port clubului”.
 

 

Sursa: www.observator.info

 

08 Apr. 2009, 15:03 Seria 2
Pe aceeași temă