La Reșița se fac calcule pentru Liga 1. Stepanescu aruncă mingea în terenul lui Frunzăverde: „Nu vă supărați, spitalul este în continuare o prioritate”

Marius ANGHEL 03 Oct. 2014, 16:41 Seria 2
La Reșița se fac calcule pentru Liga 1.** Stepanescu aruncă mingea în terenul lui Frunzăverde:

Metalul Reșița e lider în Liga 2 de fotbal după ce a învins de o manieră categorică principalele favorite la promovare, însă situația financiară actuală a clubului nu le dă voie să spere la Liga 1.

Rosso-nerii au impresionat în debutul campionatului și s-au instalat pe primul loc în clasament, deasupra Timișoarei sau Vâlcei, echipe cu pretenții anunțate la promovare. Oportunitatea Reșiței de a reveni pe prima scenă a fotbalului românesc scoate însă în evidență faptul că patronul Cătălin Rufă și Consiliul Local Reșița, acționarul minoritar, nu ar reuși să susțină fără alți parteneri echipa în Liga 1. Pentru a nu se rata această șansă, CS Metalul Reșița îi invită pe cei interesați să se implice în susținerea echipei. „Lansăm un apel persoanelor fizice și juridice ca, în măsura posibilităților, să contribuie la susținerea echipei de fotbal Metalul Reșița. Pentru mai multe informații poate fi apelat numărul de fax 0355.815.497 sau poate fi trimis un e-mail pe adresa [email protected], se arată în comunicatul semnat de Rufă.

Garanții, nu promisiuni!

Primarul Reșiței a vorbit despre implicarea altor posibili investitori, dar și despre promovare, imediat după meciul câștigat categoric în fața Timișoarei. „Am stabilit ca obiectiv să fim în primele șase. Dacă șansele sunt de partea noastră, așa cum au fost până acum, și dacă mai vin și alții lângă noi și se țin de cuvânt, reprezentanți de instituții, persoane fizice, patroni, este bine, putem spera la mai mult. E nevoie ca echipa să fie susținută financiar, e nevoie de garanții financiare, pentru că fără bani nu se poate vorbi de performanță. La nivel declarativ am avut parte de susținere și până acum, dar nu s-a concretizat. În afară de primărie și de domnul Rufă n-a venit nimeni cu niciun leu, nici în campionatul trecut, nici în campionatul acesta. Sper să vină și alții lângă echipă, dar să se țină de cuvânt, să avem niște garanții, pentru că au mai fost promisiuni, pe vremea FCM Reșița, dar acționarii nu prea veneau cu bani”, a declarat Mihai Stepanescu.

Acum e momentul!

Edilul-șef a reluat subiectul într-o conferință de presă, în care a amintit de promisiunea făcută la un moment dat de președintele Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde, cu privire la implicarea administrației județene în susținerea echipei din Valea Domanului. „De un an de zile, cel puțin, s-au dat explicații. Am avut întâlniri cu domnul președinte, a spus în campionatul trecut, până la 200.000 de euro. N-au fost bani, n-am primit niciun leu. A început campionatul ăsta, noi mergem bine. Este greu de trecut pasul ăsta, handicapul financiar este mare. Evident, e o mare problemă asta, iar noi, dacă vom ajunge mai sus, să ne menținem acolo. Ar fi drepturi de televiziune, primești aproape 800.000 de euro, drepturi pentru orice echipă de Divizia A. Atunci, cu ce mai vine de la Consiliul Local, de la Dorinel Munteanu sau de la alții… Acum, cred eu, este momentul să ne susținem echipa!”, a mai spus Stepanescu.

N-au fost bani nici pentru handbal!

Președintele Frunzăverde susține că administrația județeană e dispusă să ajute clubul din Valea Domanului, numai că, în momentul de față, e imposibil să se întâmple asta. „Consiliul Județean a desființat echipa de handbal pentru că nu a mai avut posibilități. Suntem într-o situație în care veniturile proprii sunt mici, tot ceea ce aducem în județ aducem pe programe europene, care nu-mi creează posibilitatea de a investi decât în domeniile de dezvoltare a  infrastructurii. Banii pe care îi aducem pe fonduri europene sunt foarte mulți, peste 500 de milioane de euro, dar nu poți să-i folosești la sport. Evident că dacă vom avea o detentă bugetară vom ajuta și sportul, dar, repet, am desființat o echipă care juca în prima ligă. Ești pus în situația de a opta: dezvolți spitalul și infrastructura sau dai banii pe echipa de handbal sau fotbal?! Nu vă supărați, spitalul este în continuare o prioritate!”, a declarat Frunzăverde.

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 03 Oct. 2014, 16:41 Seria 2
Pe aceeași temă