„Jucăm gratis pentru Universitatea Craiova!” Cei 25 de jucători gata să salveze Știința

10 Jul. 2012, 19:47 Seria 2

Într-o emisiune televizată, luni seara, la postul TV Oltenia, a fost prezentată ideea unui grup de jucători formați în Bănie, de a juca fotbal, pentru început pro bono, pentru Universitatea Craiova sau pentru altă echipă de fotbal, dacă oricare dintre ele se va înscrie în curând în Liga a II-a.

Purtătorul de cuvânt al celor 25 de jucători a fost Ionuț Stancu, fostul jucător al Universității, cel care recent a rămas liber de contract după desființarea echipei Alro Slatina, ca de altfel alți colegi care s-au raliat proiectului. Fotbaliștii au solicitat primarului Lia Olguța Vasilescu o întrevedere, iar ieri de la ora 16, preț de o jumătate de oră, i-au prezentat ideea lor. Dintre cei 25 de fotbaliști, doar 9 s-au prezentat, ceilalți evitând să apară, „deoarece încă sunt sub contracte cu alte echipe”, după cum a precizat „liderul de sindicat”, Ionuț Stancu, dar și din cauză că ar fi fost amenințați de Adrian Mititelu.

Acesta nu dorește înființarea unei echipe a Craiovei, chiar dacă el refuză să înscrie Universitatea în competiție, continuând să aștepte despăgubiri de la FRF până la finalizarea proceselor, probabil în 2014. Mititelu s-a dus glonț la sediul postului TV și a dorit să intre în emisiune pentru a combate ideea înființării echipei orașului, însă a fost refuzat de moderatori. Cei care au compus delegația nu au găsit mai multă înțelegere la primarul Lia Olguța Vasilescu, aceasta sfătuindu-i să apeleze la Adrian Mititelu.

Cât despre posibilitatea înființării unei echipe susținute de autoritățile locale, precum la Timișoara, Olguța a declarat că îi va întreba pe fani, considerând că grupările de suporteri de care ea a auzit reprezintă voința tuturor iubitorilor de fotbal din Craiova.

Cei 9 jucători care au venit „în audiență” la primarul Craiovei au fost: Ionuț Stancu (29 de ani, Universitatea, Rapid, Poli Iași, Pandurii, Alro), Mădălin Murgan (29 de ani, Extensiv, Universitatea, Pandurii, Mioveni, Ceahlăul, Urziceni, Alro), Marian Mecea (portar, 22 de ani, Universitatea, Alro), Alin Vigariu (33 de ani, Universitatea, Gloria Buzău, Gaz Metan Severin, Alro), Olivian Surugiu (22 de ani, Universitatea, Alro, Petrolul), Laurențiu Boroiban (27 de ani, Armata Craiova, CSM Rm. Vâlcea, Gaz Metan Severin, Alro), Robert Ghindeanu (32 de ani, Extensiv Craiova, Progresul, Dacia Mioveni, Pandurii, Alro), Robert Săceanu (Extensiv, FC Caracal, Universitatea, Gloria Buzău, Gloria Bistrița, Alro) și Cătălin Crăciunescu, acesta din urmă fiind retras din activitate.

Din ce se știe deja, printre cei aflați în stand-by pentru a completa lotul noii echipe a Craiovei sunt: Mihai Dina, Dorel Stoica, Mădălin Ciucă, Dan Gogoșoiu, Gabriel Velcovici, Ovidiu Stoianof, dar și generația crescută de Consiliul Județean Dolj, care a terminat junioratul în vara aceasta și care trebuie să plece în pribegie pentru a-și face meseria.

Ionuț Stancu – fotbalist: „Noi vrem să jucăm fotbal la Craiova și i-am transmis acest lucru doameni Vasilescu. Ideal ar fi pentru Universitatea, dar nu știm dacă Mititelu vrea să înscrie Universitatea. Noi am vrea totuși să existe o echipă de fotbal la Craiova. Sunt pentru început 25 de jucători care ar vrea să compună lotul, apoi atât acum, dar și în timp, se pot alătura și juniorii crescuți de Consiliul Județean, care nu au pentru cine să joace la Craiova și pleacă prin țară. Nu este nimeni în spatele nostru, a fost ideea noastră, una spontană, dar oricine i se va alătura este binevenit, fiindcă am avea nevoie de suport. Pentru început, suntem dispuși să jucăm gratis la Craiova, iar autoritățile să suporte cheltuielile legate de infrastructură, de deplasări, etc. Poate galeria nu ne va susține, însă oamenii, craiovenii, vor veni sigur la stadion fiindcă vor să vadă fotbal, iar la Craiova nu mai există fotbal”

Lia Olguța Vasilescu – primarul Craiovei: „Băieții mi-au spus că vor să joace fotbal pentru Craiova. Dacă este vorba de Universitatea, le-am spus că trebuie să discute cu patronul, dacă vor să facem altă echipă, trebuie să vorbesc cu suporterii să-i întreb, știu că sunt două galerii. Cred că acele galerii îi reprezintă pe toți suporterii Craiovei. Ar fi și varianta unui referendum printre craioveni, dacă sunt de acord să susțină Universitatea Craiova, dar timpul pentru înscrierea echipei este prea scurt și nu-l putem organiza. Nu am fost amenințată dacă fac altă echipă. Dacă Adrian Mititelu nu vrea să înscrie echipa apare o discuție, dar poate, cine știe, o să vrea să înscrie Universitatea în competiție„.

Articol scris de Cosmin Staicu

10 Jul. 2012, 19:47 Seria 2
Pe aceeași temă