„Jiul este al lui Simota, Minerul al Consiliului Local”

11 Jul. 2009, 14:05 Seria 2
„Jiul este al lui Simota,** Minerul al Consiliului Local

Tentativa primarului Tiberiu Iacob Ridzi de a-i convinge pe edilii din Vale să vină în sprijinul clubului care anul acesta sărbătorește 90 de ani de la înființare, Jiul Petroșani, s-a soldat deocamdată cu un eșec. Într-o primă rundă de discuții cu primarii din Vulcan, Petrila și Lupeni, aceștia au afirmat că în momentul de față este aproape imposibil să se implice și la Jiul, având în vedere că au de susținut echipele lor. „Nu s-a ajuns la niciun acord. A fost o primă fază a discuțiilor. Dacă ceilalți primari nu se vor implica Primăria Petroșani nu are cum să susțină de una singură. Și apoi trebuie să facem o diferență dintre Jiul și Minerul Lupeni. Jiul este echipa lui Alin Simota, în timp ce Minerul Lupeni este echipa Consiliului Local  Lupeni, este o diferență de care trebuie să ținem cont”, a declarat primarul Ridzi.
 

 

Jucătorii echipei Jiul și-au pus mari speranțe în faptul că primăria va veni în ajutorul echipei. „Băieții sunt puțin demoralizați când au aflat că cei de la primărie nu se vor implica. Ei încă sperau că treburile se vor rezolva”, a spus surse din cadrul clubului petroșenean. Jucătorii petroșeneni sunt neplătiți de patru luni și aceștia speră ca situația să se remedieze. Criza financiară de la echipă îi va determina pe oficiali să efectueze perioada de pregătire din această vară doar pe plan local.
 

 

În ciuda răspunsului negativ că Primăria Petroșani nu va oferi deocamdată sprijinul său financiar, se pare că există semne ca edilii locali să sprijine cu o sumă de bani aniversarea de 90 de ani a Jiului. Astfel, sumei de 200 de milioane de lei vechi venită de la Consiliului Județean i s-ar putea să i se adauge o alta venită de la Consiliul Local Petroșani. „Sunt șanse să ne sprijine în proiectul cu aniversarea”,a declarat patronul Jiului, Alin Simota. 

 

Articol scris de Loredana Juglea
 

11 Jul. 2009, 14:05 Seria 2
Pe aceeași temă