INTERVIU | Teja vorbește la o săptămână după revenirea sa la „U” Cluj: „E greu. Acum e cam echipa nimănui”. Ce spune antrenorul despre experiențele Dinamo și Petrolul

  • Antrenorul Universității Cluj, Mihai Teja, consideră că înlăturarea sa de la Dinamo n-a fost justificată: „Probabil am deranjat pe cineva și acel cineva nu m-a mai vrut”.
  • Mihai Teja spune că obiectivul său la „U” Cluj este să crească jocul echipei pentru ca clubul să devină atractiv pentru un viitor investitor.


Mihai Teja a preluat de o săptămână Universitatea Cluj și spune că nu-i este rușine să antreneze în ligile inferioare și că speră să atragă investitori la echipă. Acesta era în iarna anului trecut selecționerul naționalei de tineret, dar a renunțat la acestă funcție pentru a o prelua pe Dinamo. Oficialii „câinilor” l-au demis însă după doar cinci meciuri, pentru ca apoi să refuze să preia Petrolul. Teja spune că a fost forțat să plece de la Dinamo pentru că „cineva” nu l-a mai dorit, mai mult ca sigur cu referire la Constantin Anghelache. Antrenorul își face un bilanț al șederii sale la Dinamo și crede că înlăturarea sa a fost fără motive întemeiate, schimbarea cu Flavius Stoican dovedindu-se mai apoi ineficientă.

Este mai rău sau mai bine decât v-ați așteptat, după o săptămână la „U” Cluj?
E greu. Clubul nu este într-o situație foarte bună și este destul de greu. Sper să creștem puțin nivelul și să aducem sponsori sau să atragem un investitor. E evident că un om care vine să investească își dorește o echipă care să poată crește. Acum e cam echipa nimănui. Eu am încredere însă în acești băieți. Câțiva dintre ei pot să devină fotbaliști buni și să joace la un nivel mult mai bun.

Ați primit asigurări că, din punct de vedere financiar, vor exista resurse până la final?
Asigurări nu poate da nimeni în viața asta. Poți fi sigur de ceva? Cu atât mai puțin în fotbal, unde puține echipe au parte de continuitate. Eu am venit să ajut acestă echipă, să încerc să-i ajut pe acești băieți și poate cineva se va uita și la noi. Puțini vin la greu. Când era bine erau foarte mulți pe aici. Eu am venit pentru că m-am simțit bine la Universitatea.

Suporterii sunt entuziasmați după 4-0 cu Caransebeș. Se poate spera la play-off?
După un meci nu poți să-ți dai sema. Trebuie să avem continuitate în joc și în rezultate. Dacă stăm să ne uităm după un meci, două… Dacă acești băieți vor aduna două sau trei victorii încrederea lor va crește și se poate orice.

„Nu mi-e rușine să antrenez nici în Liga a III-a”

V-au deranjat zvonurile că cei de la Caransebeș ar fi jucat la pariuri?
Deja am câțiva ani în fotbal și nu mă mai deranjează ce se scrie sau se vorbește. Pot să fiu și criticat, pentru că e liber oricine să spună ce vrea și asta e bine.

Marius Popescu spunea, înainte să plece, că ar avea nevoie de jucători cu experiență. Sunteți de aceeași părere?
Deocamdată nu. Mergem pe mâna acestor băieți și vom vedea în iarnă unde suntem. Oricum nu poți face nimic până în iarnă. Dacă lucrurile vor merge bine, de ce să nu continuăm cu acești jucători? Dacă nu, poate vom aduce două-trei întăriri. Nu m-am gândit încă la asta.

E un pas în spate „U” Cluj, după ce ați antrenat Dinamo și Petrolul?
Nu e un pas în spate. La Dinamo a fost o experiență foarte scurtă. Practic n-am avut timp să fac multe lucruri, iar la Petrolul n-am fost antrenor. Am stat câteva zile în care am analizat lotul și situația și mi-am dat seama că nu se poate mai mult. De aceea n-am rămas. Fotbalul e o pasiune și nu mi-e rușine să antrenez nici în liga a II-a, nici în liga a III-a.

„La Dinamo am supărat pe cineva și acel cineva nu m-a mai vrut”

La Dinamo de ce nu ați stat mai mult?
Nu știu. Întrebați-i pe cei care nu m-au mai dorit. Poate am supărat pe cineva și acel cineva nu m-a mai vrut la echipă. A fost o experiență bună pentru mine, fiindcă eu consider că și experiențele negative sunt bune. E greu să faci ceva, dacă nu ai continuitate, iar această continuitate trebuie să ți-o acorde cineva.

Ați plecat cu un gust amar de acolo?
Nu. Am stat pe bancă doar trei meciuri în campionat, din care am câștigat două și l-am pierdut pe cel cu ASA, după o repriză pe care eu o consider una dintre cele mai frumoase pe care le-a jucat Dinamo în ultimii ani. Apoi am pierdut acele meciuri din Cupa Ligii, care nu era o prioritate pentru Dinamo. Au venit și 11 jucători noi… Eu când simt că nu sunt dorit nu țin de scaun. S-a adus un alt antrenor și s-a dovedit că n-a fost o mutare bună. Dumnezeu arată întotdeauna dreptatea și asta e important pentru mine.

Vă doriți să reveniți pe banca lui Dinamo sau la Steaua?
La Steaua am fost dorit, dar n-am putut pleca pentru că eram la Universitatea, la Dinamo n-am reușit. Orice antrenor dorește să antreneze acolo. Acum sunt însă la Cluj. Aici mă simt bine, aici am devenit antrenor, mă simt ca acasă.


 

Jocurile lui Dinamo, cu Teja pe bancă:

Oțelul – Dinamo    0-1  /   Liga 1
Dinamo – U Cluj    3-0 /  Liga 1
ASA – Dinamo     2-1  /  Liga 1
Pandurii – Dinamo        2-1  /  Cupa Ligii
Dinamo – Pandurii        1-3  /  Cupa Ligii

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă