Incident incredibil după meciul Chindia – UTA. Președintele Ghergu, bruscat de un fost jucător din cauza unei restanțe de 700 de lei. „Cere niște bani pe care nu îi merită”

Marius ANGHEL 24 Mar. 2016, 17:24 Seria 2

Momente tensionate au avut loc miercuri, pe Stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște, după desfășurarea meciului Chindia – UTA Bătrâna Doamnă, scor 3-0, în cea de-a 24-a etapă a Ligii 2. Președintele clubului târgoviștean, Marcel Ghergu, a fost bruscat în apropierea vestiarelor de un fost jucător al Chindiei, Marius Ene (33 ani), care pretinde că ar mai avea de încasat o restanță de 700 de lei, bani pentru care fusese chemat miercuri la stadion.

Conflictul verbal dintre Ghercu și Ene s-a produs în zona vestiarelor, atunci când președintele Chindiei a început să țipe și să ceară explicații pentru banii pe care jucătorul îi cerea. Marius Ene l-a bruscat pe conducător, între ei a intervenit Irinel Voicu, iar cearta a continuat afară.

„Mă chemă de acasă, plec de lângă copiii, și aici mă ia la mișto?”, spunea Ene către Cristian Bălașa și Irinel Voicu, doi membrii din staff-ul tehnic al Chindiei care au intervenit pentru a calma spiritele, în momentul în care conflictul s-a mutat în afara clădirii.

Venit la conferința de presă, Marcel Ghergu și-a spus punctul de vedere după acest incident. „Doar m-a șters cu piciorul pe geacă, însă nu aș vrea să insist prea mult pe acest incident. Clubul nu mai are nicio restanță către acest băiat, care nu poate face performanță cu o asemenea mentalitate. Nu știu care pe cine a păcălit. Și-a primit toți banii pentru perioada petrecută la Chindia, chiar dacă nu a jucat mai deloc. Când a venit la Târgoviște se lăuda că a promovat cu nu știu ce echipă și avea nu știu ce zeci de mii de euro de luat. E incredibil. Să stai după 7 milioane, care, practic, nu îi merită. S-a reziliat contractul pe data de 25 (n.r. ianuarie 2016), a primit banii până pe data de 25 după care… bani negri, să se ducă la Moreni să-i ia”, a spus Ghergu în fața camerelor de luat vederi.

Seara, după incident, Marius Ene a contactat ziarul Jurnal de Dâmbovița pentru a-și oferi punctul de vedere în urma conflictului cu Marcel Ghergu. „Aici nu e vorba de 700 de lei, pentru că nu stau eu în banii ăștia. Să fim serioși, eu am luat 50.000 de euro la promovare cu Voluntari, credeți că mă făceau pe mine 700 de lei? Nici măcar nu m-am uitat când am semnat cu Chindia sau când am reziliat contractul, pentru că nu am venit la Târgoviște pentru bani. Am trei promovări în Divizia A, cu echipe unde am fost golgeter, la Voluntari am fost chiar golgeterul seriei, adică mai știu și eu ce înseamnă performanță. Tocmai de aceea m-am retras de la Chindia, când am văzut că nu pot să joc în fața lui Cherchez și Popa, cei mai buni jucători ai echipei. Nu am cerut șase salarii, până când îmi expiră contractul, ci 2.500 de lei, din care mai aveam de primit 700. M-a sunat Ghergu să vin să mi-i dea, la începutul meciului mi-a spus că o să-i iau la final, iar apoi că o să-i primesc de la el când n-o mai avea ce să facă cu banii. M-a deranjat că m-a plimbat aiurea pe drumuri, de la Moreni, pe ploaie. Nu l-am lovit și nici nu vreau să-l dau jos de la club. M-am referit că o să-l dau jos din picioare. În rest, îi felicit pe băieți pentru victorie și mi-a plăcut foarte mult echipa”, a spus Ene.

Marius Ene, atacant originar din Moreni, a fost pus pe liber în iarnă, după ce a avut doar trei apariții în prima parte a sezonului. În cariera sa, Ene a mai jucat pentru echipe ca Progresul București, Drobeta Turnu Severin, Farul, Petrolul, Juventus București, CS Otopeni, Corona Brașov, „U” Cluj sau FC Voluntari.

Foto: Ionuț PARGHEL

Marius ANGHEL 24 Mar. 2016, 17:24 Seria 2
Pe aceeași temă