„În cazul unei înfrângeri la Brașov, UTA cam iese din obiectiv și de aceea ne așteptăm la o replică tare”

Marius ANGHEL 27 Mar. 2013, 17:50 Seria 2

La finalul acestei săptămâni, Corona Brașov și UTA joacă pentru trei puncte foarte importante în economia luptei pentru un loc sub soarele Ligii 1. Gazdele confruntării de duminică chiar cred că pentru arădeni meciul ar putea fi decisiv și nu într-un mod pozitiv.

„Pentru Corona, următoarea partidă este foarte importantă, însă, în cazul adversarilor noștri, lucrurile stau puțin altfel. Cred că în cazul unei înfrângeri la Brașov, UTA cam iese din obiectiv și de aceea ne așteptăm la o replică tare din partea ei. Nu uităm că în tur, deși am câștigat, UTA ne-a pus mari probleme mai ales după pauză. Trebuie să recunoaștem că am avut ceva noroc că am plecat cu toate punctele de la Arad”, spune Daniel Bona.

Continuând discuția despre confruntarea din toamna anului trecut, tehnicianul brașovenilor își aduce foarte bine aminte de cel care a schimbat fața echipei „textiliste”. „În momentul în care pe teren a intrat Laso, au apărut și ocaziile la poarta noastră. L-am mai văzut pe jucătorul argentinian jucând de atunci și-mi dau seama că este unul dintre cei mai valoroși din serie. S-ar putea să ne luăm măsuri suplimentare în fața sa și la meciul de duminică, un astfel de fotbalist nu trebuie să aibă prea mult spațiu de acțiune. Dar, UTA e periculoasă mai ales pentru că și-a păstrat nucleul de jucători din tur, plus că au mai apărut și alți fotbaliști de valoare. Învingând-o pe Poli, arădenii au demonstrat că au valoare, cum și Mioveniul a arătat același lucru în compania lor”, mai crede fostul fundaș, care o vedea pe UTA principala candidată la promovare dacă: „Pe finalul turului ar fi câștigat cele două meciuri ce le avea în mână, cu Baia Mare și FC Bihor”.

Pentru disputa de la finalul săptămânii, Bona are toți fotbaliștii la dispoziție și speră ca suprafața de teren să fie mai bună decât acum două săptămâni, cu ocazia vizitei celor de la FC Maramureș. La Brașov a nins puțin marți noapte, dar acum priciptațiile au încetat. Temperaturile sunt pozitive, iar în weekend se anunță vreme bună.

Corona nu apleacă urechea la zvonurile ce o dau învinsă la comisiile Federației: „Vrem și putem să promovăm!”

În seria de Vest a ligii secunde, pe lângă războiul din „iarbă”, combatantele poartă și un război al licențierilor și contestațiilor. La acest ultim capitol, Corona Brașov, următorul adversar al UTA-ei, e considerată deja învinsă de contracandidatele la promovare, însă antrenorul formației de sub Tâmpa dorește să transmit un semnal cât se poate de clar: „Noi am depus un dosar de licențiere, așteptăm și deciziile în cazul contestațiilor pentru Martac și Ștefan, dar în vestiar nu există niciun fel de problemă. Stafful tehnic și jucătorii au sarcina să facă totul pentru a se clasa pe unul din primele locuri. Ar fi și păcat să abandonăm acum lupta, după ce am fost lideri atâta timp și încă mai suntem. Vrem și putem să promovăm!”.

Pe de altă parte, Daniel Bona recunoaște că bătălia s-a ascuțit după rezultatele din prima rundă a returului și că până la final se poate întâmpla orice. „Atâta timp cât noi și Poli nu am reușit să câștigăm niciun meci deocamdată, era normal să se aprindă lupta la vârf. Sunt destule echipe care au intrat în cărți, dintre care Mioveniul chiar arată cel mai bine cu rezultate pozitive împotriva a trei echipe bune. Chiar și UTA a devenit foarte periculoasă după victoria cu Poli, dar sunt și alte echipe care speră. Vor fi destule partide directe, vor avea câștig de cauză echipele constante”, consideră „principalul” brașovenilor.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 27 Mar. 2013, 17:50 Seria 2
Pe aceeași temă