Gazul are fundaș școlit în Olanda: „Voi da maximum pe teren, ca să îndeplinim obiectivul”

29 Feb. 2012, 16:58 Seria 2
Gazul are fundaș școlit în Olanda:**

Fost junior la Ajax Amsterdam, sârbul Bozidar Cosic vrea să debuteze în Liga I cu echipa severineană. Fundașul a mai activat în primul eșalon din Serbia, Rusia, Bosnia și Ungaria, dar și în Cupa UEFA, unde a întâlnit, în 2004, Steaua București.

Cariera lui Cosic a început promițător, dar multe dintre obiectivele jucătorului sârb nu s-au realizat. Are însă o carte de vizită impresionantă, dar regretă că nu a apucat să joace la Steaua Roșie Belgrad. „Eram cu naționala U15 a Serbiei la Campionatul Mondial din Franța și m-au remarcat scouterii lui Ajax, după care am ajuns la Amsterdam. Eu jucam la copii la Vojvodina Novi Sad pe atunci. Pot spune că Ajax are cea mai buna scoală de fotbal din lume. Acolo am învățam cu adevărat fotbal. Din păcate, nu am apucat să joc decât la juniori pentru Ajax, după care am fost împrumutat la Utrecht II, la seniori. Am jucat un sezon în Liga a II-a, după care am plecat din Olanda și nu m-am mai întors. A fost o perioadă frumoasă pentru mine, care m-a ajutat mult în carieră. Am o vârstă acum și știu că nu voi mai ajunge la Steaua Roșie”, a dezvăluit Cosic. În România a ajuns în urmă cu doi ani.

A promovat cu Chiajna, dar n-a rămas în lot

După doar un tur petrecut la campioana Ungariei VSC Debrecen, s-a transferat la Petrolul Ploiești, iar vara trecută a promovat cu Concordia Chiajna în Liga I, însă n-a fost oprit în lot și a ajuns la Gaz Metan Severin, unde s-a impus și aici ca titular. „Deși la Petrolul am jucat în majoritatea partidelor, antrenorul Răchită a renunțat ulterior la mine. Am promovat cu Chiajna, dar n-am apucat să joc în Liga I. Sper s-o fac cu Gaz Metan. Îmi place în România, îmi place la Severin. Lumea e aproape la fel ca în Serbia, vorbește mult, glumește”, a spus Cosic.

Acesta a petrecut cea mai mare parte a carierei la Bayer Uerdingen (2000-2004), în Liga a III-a din Germania. „Cel mai mult mi-a plăcut însă la Zeleznik Belgrad, când am jucat și în Cupa UEFA, împotriva Stelei. Am pierdut acasă cu 4-2, iar la București am câștigat cu 2-1, dar am ratat calificarea. Am mai jucat și cu echipa din Bosnia – Modrica în tururile preliminare ale Champions League. După ce am trecut de Dinamo Tirana, am fost eliminați de Aalborg, din Danemarca”, a precizat fundașul de 29 de ani.

Evoluțiile din tur ale lui Cosic au fost apreciate de suporterii severineni. „Așa suntem noi sârbii. Avem spirit de luptători. Eu joc cu ardoare, când intru pe gazon. Lupt pentru fiecare minge, mă zbat. Ne așteaptă un retur dificil, dar voi da maximum pe teren, ca să îndeplinim obiectivul. Suporterii severineni sunt minunați, trăiesc meciul, ca în Serbia. Sper să vină în număr cât mai mare la stadion și să ne încurajeze în fiecare etapă. Și cei de la Petrolul mi-au impresionat”, a spus Cosic.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

29 Feb. 2012, 16:58 Seria 2
Pe aceeași temă