Fotbalul din Turda nu moare! Vezi transformarea Arieșului, noua denumire și cine va conduce echipa

15 Feb. 2012, 12:35 Seria 2
Fotbalul din Turda nu moare!** Vezi transformarea Arieșului, noua denumire și cine va conduce echipa

După trei luni de incertitudini și zvonuri, fotbalul din Turda pare că și-a găsit o direcție. Fără aproape niciun jucător din echipa care a încheiat turul de campionat, cu peste 50 de miliarde de lei datorii la stat, cu salarii restante la angajați și la foști jucători, cu termene limită pentru plata unor memorii la federație și aflată pe ultimul loc în seria Vest a ligii a doua, pentru FC Arieșul era aproape imposibil să-și mai continue activititatea.

În aceste condiții, pentru ca fotbalul la Turda să nu „moară”, edilii orașului au negociat în ultimele două săptămâni cu oficialii de la Unirea Florești varianta ca echipa de liga treia să se „transfere” la Turda din retur. Conform ultimelor informații, cele două parți se pare că au ajuns la o înțelegere, urmând ca în zilele următoare avocații să pună la punct toate detaliile mutării.

Ce este sigur până în momentul de față e că Unirea Floresti a înștiințat deja federația că meciurile de pe teren propriu și le va juca pe municipalul turdean, urmând ca în următoarea perioadă denumirea de Unirea să fie înlocuită cu FC Municipal, iar din vară, la federație, să fie operată și schimbarea sediulului social de la Florești la Turda. Noul președinte al grupării va fi Lucian Cordiș, consilier local Turda.

Este posibil ca după o perioadă de timp, echipa FCM Turda să preia palmaresul Arieșului, devenind FCM Arieșul Turda, după cum s-a întâmplat și în alte cazuri asemănătoare în fotbalul românesc. Deocamdată însă, nu se știe excat dacă FC Arieșul se va desființa imediat sau va continua până în vară la nivel de juniori, cu grupele de republicani.

Mutarea la jumătatea campionatului a echipei de fotbal în liga a treia reprezinta soluția de compromis pe care primăria a găsit-o între continuarea cu FC Arieșul în liga secundă, ceea ce presupunea alocarea unui buget cel puțin dublu față de cel de anul trecut și dispariția fotbalului la Turda cel puțin la nivelul primelor trei ligi.

Pentru 2012, bugetul Turzii prevede pentru fotbal alocarea sumei de 1 000 000 de lei, în timp handbalul, reprezentat de divizionara A ACS Potaissa, primește suma de 2 000 000 de lei.

Sursa: scorfinal.ro

15 Feb. 2012, 12:35 Seria 2
Pe aceeași temă