Fierbe Aradul!

Sebastian Siclovan 30 Nov. 2008, 19:53 Seria 2

UTA a pierdut previzibil în fața FC Drobetei Turnu Severin, problemele de lot, cele de atmosferă și evenimentele negative lovind puternic gruparea arădeană.

Severinenii s-au impus cu 1-0, după un gol provocat de-o eroare a lui Huțan, dar și după un arbitraj scandalos al orădeanului Marcu, acesta refuzând două penalty-uri clare arădenilor. A oferit, în schimb, unul gazdelor, ratat de Moutinho pe finalul primei reprize. Pentru că la Arad problemele de ordin financiar sunt mari, iar absența unui finanțator provoacă fiori, suporterii și-au concentrat atenția înspre oficialitățile locale, taxate dur, atât în timpul partidei de sâmbătă, cât și după meci, când circa 200 de utiști au ieșit la o plimbare în grup pe străzile orașului, cu opriri în fața Primăriei și în piața Avram Iancu.

Pentru că au ignorat proiectul lansat de Suporter Club UTA, prin care se urmărește realizarea unor asocieri ale consiliilor locale și județene cu clubul UTA, oficialitățile au avut parte de-o serie de reacții. Pe parcursul meciului și în plimbarea din oraș, realizată inteligent, astfel încât jandarmii prezenți să nu poată interveni, s-a scandat: „Rezident la DNA, nu îți pasă de UTA”, „Ghiță Falcă ești o mizerie”, „Pentru noi doar UTA contează”, iar mesajele au lovit tot în oficialități: „Cerșetori pentru culori”, „Ei cu ei, noi cu UTA”, „Aveți majoritate, fonduri și suport legal. Implicați-vă în mod real”, „Festivaluri și pomeni electorale finanțate, UTA pentru voi nu e o prioritate?”, „UTA, un simbol cu tradiție, nepăsarea voastră o duce la dispariție”.

Chirilă, taxat de suporteri

„Amanetăm ca să existăm. Îi lăsăm pe ei să te judece: Francisc Neuman, Iosif Petschovszky”, „Ioan Chirilă” – a fost un alt banner uriaș afișat de suporterii din peluză sâmbătă. Prin el a fost taxat antrenorul Chirilă, care a promis finanțatori încă din luna mai, fără să reușească să-i aducă însă la Arad. El n-a scăpat de furia suporterilor, antrenorului scandându-i-se: „Pinocchio, Pinocchio” după finalul meciului, când a salutat publicul.

74 de zile au trecut de la ultimele salarii plătite la UTA, dar există promisiunea că miercuri va fi plătit cel aferent lunii septembrie.

Sebastian Siclovan 30 Nov. 2008, 19:53 Seria 2
Pe aceeași temă