FCM Baia Mare vrea revanșa în fața lui „U” Cluj. „E ultima lor șansă la play-off”. Toma crede că sinteticul este un dezavantaj pentru ei: „Noi ne pregătim pe noroaie”

Marius ANGHEL 17 Mar. 2016, 15:56 Seria 2

Băimărenii de la FCM au început antrenamentele, după vacanța de iarnă, mai târziu decât celelalte echipe din serie, iar acest lucru se observă dacă „aruncăm” un ochi la rezultatele partidelor disputate în 2016 de jucătorii lui Dorim Toma. Aceștia au reușit o singură victorie în cele patru etape desfășurate până acum, pe Stadionul din Dealul Florilor au câștigat cu UTA Bătrâna Doamnă (2-0) și au pierdut cu Gaz Metan (0-1), iar în deplasare au remizat cu Unirea Tărlungeni (0-0) și au pierdut cu Chindia (0-1).

Sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 23-a a Ligii 2, FCM Baia Mare va disputa și de această dată un meci greu, în deplasare la „U” Cluj. Meciul dintre cele două echipe care speră la promovare se va juca pe terenul sintetic de la Baza Sportivă „Dan Anca”, deoarece stadionul alb-negrilor, Cluj Arena, este închis pentru pregătirile meciului amical dintre România și Spania.

Totuși, antrenorul băimărenilor, Dorin Toma, speră să câștige meciul de sâmbătă pentru siguranța unui loc în play-off, FCM-ul aflăndu-se în acest moment pe ultima poziție care asigură îndeplinirea acestui obiectiv. Și Universitatea Cluj vrea în play-off, iar meciul din această etapă este ultimul de care își mai pot lega această speranță, doar cu o victorie. „Este un meci foarte important, un meci foarte dificil pentru noi. Din păcate nu suntem încă calificați în play-off. Ne vom juca o șansă foarte mare la „U” Cluj. Sperăm să câștigăm toate cele trei puncte, dacă nu cel puțin un punct pentru a spera în continuare la calificare. Pentru „U” Cluj este ultima șansă acest joc și ne dorim ca și noi să răspundem cu aceeași monedă. Încercăm să facem cât mai multe puncte, încercăm cât mai repede să ne calificăm pentru a avea liniște, pentru a pregăti celelalte jocuri. Vom evolua pe sintetic, acolo s-a programat jocul, nu avem ce să facem, încercăm să jucăm. Mâine vom face antrenamentul pe teren pentru a ne obișnui cât de cât cu suprafața de joc. Este un dezavantaj pentru noi, ținând cont în ce condiții ne pregătim noi, pe noroaie și dintr-odată să jucăm pe sintetic. Dar asta este, avem jucători inteligenți care se vor adapta cât de repede la suprafața de joc”, a spus Toma.

„Sinteticul e o suprafață nouă de joc pentru noi”

Elevii lui Dorin Toma și Cristian Bogdan au moralul scăzut după ultimele etape scurse din campionat, dar speră să ducă în Maramureș toate cele trei puncte. „Va fi un meci extrem de dificil pentru noi, deoarce venim după un rezultat prost. Moralul nostru, putem să spunem că a scăzut puțin, dar vom merge să abordăm meciul la victorie și ne trebuie neapărat toate cele trei puncte. Se poate spune că sinteticul ne va incomoda. Ne-am antrenat doar pe iarbă, va fi un impediment pentru noi, dar sperăm să facem față cu brio la meciul de sâmbătă”, a spus, la rândul său, și Bogdan Străuț, fundașul FCM-ului.

„E un meci important, o să decidă viitorul nostru și dacă reușim să câștigăm o să fim mai liniștiți din punct de vedere al play-off-ului. Sinteticul e o suprafață nouă de joc pentru noi, am fost obișnuiți tot pe iarbă și pe terenuri mai rele, dar o să ne adaptăm și sper eu să câștigăm”, a mărturisit și Sergiu Jurj, unul dintre jucătorii transferați de Baia Mare în această iarnă.

În tur, pe Stadionul „Viorel Mateianu”, Universitatea Cluj s-a impus surprinzător cu 1-0, prin golul lui Octavian Ursu (86), într-un moment în care FCM Baia Mare era lider și traversa o perioadă foarte bună, era neînvinsă. „U” începuse slab sezonul și victoria de la Baia Mare nu i-a salvat postul atunci lui Marius Popescu, care imediat după acest joc a fost înlocuit cu Mihai Teja.

Pe FCM Baia Mare o așteaptă meciuri grele în ultimele etape rămase: acasă cu CS Mioveni și CSM Râmnicu Vâlcea și în deplasare cu Olimpia Satu Mare. „U” Cluj se află pe locul 9 cu 32 de puncte, iar băimărenii pe locul 6, fiind la egalitate de puncte cu CS Mioveni și CSM Râmnicu Vâlcea, cu 39 de puncte.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: Daniel POP
 

Marius ANGHEL 17 Mar. 2016, 15:56 Seria 2
Pe aceeași temă