FCM acuză FRF că a făcut jocurile Gazului: „Regulamentul e schimbat în funcție de interese”

05 Jun. 2012, 23:11 Seria 2
FCM acuză FRF că a făcut jocurile Gazului:**

Un nou caz Universitatea Craiova se conturează la Târgu Mureș. Oficialii echipei acuză FRF că a făcut jocurile celor de la Gaz Metan Severin și a promovat echipa care a terminat pe 3 în liga secundă deși FCM-ul trebuia să ia locul lui Poli Timișoara.

La începutul lui iunie Comitetul Executiv a decis ca în locul bănățenilor, care nu au primit licența de Liga I să promoveze Gaz Metan Severin, ocupanta locului 3 în seria Timișoarei. Decizia i-a supărat la culme pe oficialii de la FCM Târgu Mureș, care spun că s-a încălcat regulamentul. „Asta e țara tuturor posibilităților. Regulamentul se modifică în funcție de interese. În 20 mai au scos acel articol din regulament, care ne dădea dreptate nouă. Nu l-au schimbat cu altul ci au supus la vot. Probabil deranjăm. Cel mai corect era să se facă un meci de baraj”, spune Tatar Bela.

Pandurii și Gaz Metan au rămas

Președintele FCM-ului oferă ca argument cazuri precedente, în care echipele de pe locul 17 din Liga I au rămas, după ce alte formații n-au primit licența sau au fost excluse. „Când a fost problema cu Sportul a rămas Pandurii, iar când au retrogradat FC Argeș a rămas Gaz Metan. De ce nu e la fel și acum?”, se întreabă Tatar Bela, care crede că totul e legat de Universitatea Craiova. „A fost premeditat. Poate trebuia o echipă din Oltenia în Liga I. Craiova face scandal peste tot în lume și sunt de apreciat pentru asta. M-am scârbit însă de fotbalul românesc. Să nu mai spun că Gaz Metan Severin s-a mutat la București cu 3 zile înainte de decizie și că a primit licența chiar dacă un jucător de-al lor are memoriu depus pentru că nu și-a luat primele. N-avem ce face pentru că TAS-ul nu se bagă în organizarea de competiții”, a încheiat Tatar Bela.

Mă întreb ce se întâmpla dacă nici alte echipe din liga secundă nu aveau licență. Promova locul 12 sau 13 din B?
Tatar Bela, președinte FCM

Articol scris de Vlad Măcicășan

05 Jun. 2012, 23:11 Seria 2
Pe aceeași temă