FC Olt riscă să nu poată să se înscrie nici măcar în Liga 3. Ce decizii a luat FRF împotriva Slatinei, Săgeții și a Fortunei

Marius ANGHEL 08 May. 2015, 20:48 Seria 2
FC Olt riscă să nu poată să se înscrie nici măcar în Liga 3.** Ce decizii a luat FRF împotriva Slatinei, Săgeții și a Fortunei

Retrasă din campionatul Ligii a 2-a cu doar șase etape înainte de finalul sezonului, echipa FC Olt Slatina riscă să nu se poată înscrie în viitorul sezon al Ligii 3, așa cum anunțau conducătorii clubului oltean că au de gând dacă își vor rezolva problemele financiare.

Ultima ședință a Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal, din 5 mai 2015, le-a adus oltenilor o amendă de 3.000 de lei și i-a acordat termen, conform regulamentului, cinci zile să-și plătească datoriile către Octavian Drăghici, atacant de care s-au despărțit în vara trecută și care acum joacă în Liga a IV-a Timiș la ASU Politehnica. Jucătorul de 29 de ani a activat în sezonul trecut la FC Olt, grupare pentru care a marcat două goluri în opt apariții înainte să se accidenteze.

„Comisia a acordat termen în data de 20 mai 2015, ora 14.30, dată la care debitorul ACS FC Olt Slatina să prezinte dovada plății conform Hotărârii nr. 401/CL/ 20.01.2015, pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, se mai arată în comunicatul FRF.

FRF a pus capăt litigiilor Săgeții Năvodari cu încă trei excluderi din toate competițiile

În cazul în care nu-și va închide litigiul cu Drăghici, FRF va judeca în continuare clubul FC Olt, urmând ca mai apoi să-l excludă din toate competițiile, inclusiv echipele de juniori ale acestora. Cel mai recent exemplu în acest sens îl reprezintă Săgeata Năvodari. Gruparea constănțeană a fost exclusă pentru a șaptea oară din toate competițiile după ultima ședință a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

FRF a pus capăt astfel litigiilor Săgeții Năvodari, dictând încă trei excluderi pe lângă cele patru date deja în urma proceselor cu Florin Popa, Dulee Johnson și Silviu Pană. În acest interval, Săgeata o fost sancționată și cu 58 de puncte, ceea ce înseamnă că în clasamentul sezonului regulat al Ligii 2 a ajuns la cota -37.

Fortuna a ajuns la 6 puncte de penalizare

Altfel, litigiul echipei AFC Fortuna, retrasă și ea din campionat, cu fostul portar Andrei Vlad i-a adus încă două puncte de penalizare. S-a ajuns la un total de șase, ceea ce face ca în clasamentul final al sezonului regulat din Seriei a II-a a Ligii 2 prahovenii să mai rămână doar cu 12 puncte.

Clubul din Poiana Câmpina a mai fost sancționat și cu 3.000 de lei în litigiul cu Andrei Ștefan Mircescu, însă oare cine va mai plăti aceste amenzi având în vedere că la AFC Fortuna nu mai există nicio activitate și niciun gând de reînscriere în vreun campionat.

Și Delta Dobrogea Tulcea, echipa de pe locul 3 din Seria a II-a a Ligii 3, a fost sancționată cu o penalizare de 3.000 de lei în urma litigiului cu jucătorul Ionuț Andrei Filip. Clubul tulcean riscă depunctarea, interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitimarea jucători în caz că nu-și achită datoriile.

Marius ANGHEL 08 May. 2015, 20:48 Seria 2
Pe aceeași temă