FC Maramureș așteaptă ajutor de la Dinamo: „În 7 zile se decide viitorul echipei”

10 Jul. 2012, 11:34 Seria 2
FC Maramureș așteaptă ajutor de la Dinamo:** „În 7 zile se decide viitorul echipei

În anul în care se împlinesc trei decenii de când Real Madrid poposea la Baia Mare, FC Maramureș Universitar este pe punctul de a pleca spre alte zări. Aseară, divizionara B, FC Maramureș Universitar Baia Mare s-a reunit în vederea pregătirilor pentru apropiatul sezon 2012-2013. Mai mult ca niciodată pesimismul ce domnește în sânul grupării băimărene este unul de-a dreptul dezarmant, pesimism datorat în primul rând lipsei susținerii financiare.

Dacă la prima convocare dispusă de cei doi tehnicieni Romulus Buia – Ciprian Dorobanțu au răspuns afirmat nu mai puțin de 30 de jucători, soarta acestei echipe rămane în continuare una incertă. Incertitudinea pornește tocmai de la lipsa de interes a Consiliului Local Baia Mare precum și a Consiliului Județean Maramureș de a se implica financiar deși, președintele clubului Dan Hotico așteaptă și acum un răspuns la cele două solicitări adresate celor două foruri.

„Am încercat să port discuții cu cei ce conduc destinele acestui oraș precum și cu cei de la Consiliul Județean Maramureș, însă nici măcar în momentul de față nu am primit vreun răspuns fie el pozitiv sau negativ. În atare condiții sunt șanse infime ca din toamnă să mai evoluăm aici acasă, cu atât mai mult cu cât în maxim o săptămană trebuie să dăm un răspuns Federației Române de Fotbal, pentru a obține licențierea stadionului Viorel Mateianu, urmând să transmitem ulterior și documentația privind schimbarea sediului acestui club”, afirmă președintele clubului băimărean Dan Hotico.

În atare condiții, președintele divizionarei B poartă deja discuții pentru a muta echipa în alt oraș, pană la această oră fiind vehiculate nume precum Sebiș, Galați, Alba Iulia, Pitești, Mioveni sau Hunedoara. „Nu vreau să supăr pe nimeni, însă deja avem în calcul să mutăm echipa în altă parte. Vă voi da doar un exemplu. Din discuțiile purtate cu Gheorghe Feieș, actualul edil al orașului Sebiș, acesta s-a arătat preocupat de a muta echipa acolo, fiindu-ne deja promis un buget de circa 14 miliarde de lei vechi, un autocar pentru echipă de peste 100.000 de euro, plus un hotel pentru cazarea jucătorilor și trei mese pe zi. Iată deci că se poate.”, a concluzionat președintele echipei băimărene, Dan Hotico.

Dinamo București poate fi salvarea băimărenilor

Speranțele băimărenilor se leagă și de numele lui Nicolae Badea președintele clubului Dinamo București. Lobby-ul promis de acesta pe langă factorii de decizie din Maramureș va veni tocmai din dorința de a crea la Baia Mare un centru puternic de copii și juniori care să deservească gruparea din Capitala României, un prim pas fiind făcut prin trecerea sub comanda lui Dario Bonetti în probe a lui Alin Roman respectiv Steliano Filip.

Au plecat deja 7 jucători

Cât privește lotul de jucători, în locul celor șapte plecați în această vară, Răzvan Fritea, Marian Tănasă, Alexandru Gego, Sidney Faye (jucători cărora le-au expirat contractele), Steliano Filip și Samuel Feraru (ambii expirandu-le împrumuturile), respectiv mijlocașului central Alin Roman (care se află în pregătiri cu Dinamo București), la echipă au venit o serie de jucători de la Oașul Negrești, Politehnica Timișoara și din propria pepinieră.

Deși programul de pregătire al echipei nu va include cel mai probabil un cantonament, oficialii clubului au perfectat deja două amicaluri: cu Național Sebiș (12 iulie, acasă) și Olimpia Satu Mare (14 iulie, deplasare).

Se caută soluții pentru centrul de copii și juniori

În cazul în care F.C.Maramureș Universitar Baia Mare va evolua din toamnă la matineu pe alte meleaguri, oficialii clubului, vor să găsească soluții viabile pentru continuarea activității centrului de copii și juniori, centru unde activează peste 120 de copii, dintre care Kraus și Achim fiind jucători ai naționalei Romaniei Under 17 ani.

Articol scris de Alin Boțioc

Foto: eMaramureș

10 Jul. 2012, 11:34 Seria 2
Pe aceeași temă