FC Brașov nu are apărare în lupta cu falimentul. Dezvăluiri după ce planul de reorganizare a fost respins: „Erau soluții. Din păcate, acum nu mai sunt speranțe”

Marius ANGHEL 18 Feb. 2016, 11:32 Seria 2

Planul de reorganizare al FC Brașov întocmit de juriștii lui Ioan Neculaie nu a fost aprobat pentru simplul motiv că nu a fost realist. Cei prezenți la Adunarea Generală a Creditorilor au confirmat varianta că planul a fost întocmit prost, ceea ce ridică o mulțime de semne de întrebare, iar mai multe voci susțin că sunt interese foarte mari ca FC Brașov să fie îngropat, pentru a nu se descoperi și alte nenorociri! Ciudat este și faptul că administratorul special al clubului nici măcar nu a fost prezent la ședință pentru a susține planul. „Administratorul special nu avea obligația să fie prezent la ședință, însă, dacă dorea putea participa fără niciun fel de problemă”, a declarat Alexandru Cosmin Gheorghe, administratorul judiciar al FC Brașov.

„Planul de reorganizare nu a trecut pentru că nu era realist, iar în aceste condiții chiar nu avea cum să fie aprobat. Reprezentantul celor de la Finanțe chiar a întrebat dacă sunt prezenți cei care au întocmit planul de reorganizare pentru a cere lămuriri…”, a spus un participant la ședința de marți, potrivit Monitorul Expres.

Mai mult, în acest moment, clubul nu are angajat niciun avocat care să apere interesele clubului în lupta cu falimentul.

Paul Enache: „Clubul putea fi salvat”

De aceeași părere este și Paul Enache, fostul președinte al „stegarilor”, care a văzut planul de reorganizare înainte de Adunarea Generală a Creditorilor. Paul Enache a fost prezent la sediul clubului, împreună cu Constantin Anghelache, fostul președinte al lui Dinamo, cel care a reușit să scoată gruparea bucureșteană din insolvență cu costuri extrem de reduse. „Am fost la club împreună cu Anghelache și am văzut planul înainte de ședință. Dacă eram căutați mai devreme, cu siguranță, alta era situația și sunt convins că acum clubul era salvat. Erau soluții pentru redresarea clubului, pentru că mai sunt jucători precum Chipciu, Mateiu sau Vlad Olteanu pe care se mai pot obține sume importante, dar și alte resurse. Cu un plan de reorganizare bine întocmit sunt convins că Finanțele ar fi votat pentru. Din păcate, acum nu mai sunt speranțe. Acum 10 ani am spus că aici se va ajunge și nimeni nu m-a crezut. Cel mai mult îmi pare rău pentru copiii de la Centrul de Juniori. Toți cei care au manageriat clubul în această perioadă, în frunte cu Neculaie, sunt vinovați de această situație tragică în care a ajuns FC Brașov. Acum trebuie luat totul de la zero”, a precizat Paul Enache.

Instanța a rămas în pronunțare în procesul în care s-a cerut falimentul FC Brașov

Miercuri, FC Brașov a avut termen la Tribunalul Brașov în dosarul ce privește falimentul clubului. Administratorul judiciar Alexandru Cosmin Gheorghe a depus ieri, la prânz, judecătorului sindic, cererea deschiderii procedurii de faliment a clubului brașovean. „Judecătorul sindic va analiza documentele și va lua o decizie”, a precizat administratorul judiciar al FC Brașov.

Tot ieri, avocații grupului de investitori italieni interesați de FC Brașov au depus la Tribunal mai multe documente prin care speră să anuleze decizia ședinței de marți din Adunarea Generală a Creditorilor. „Am primit împuternicire din partea investitorilor să-i pot reprezenta în fața instanței. Am depus toate actele, inclusiv oferta de cumpărare a clubului în sprijinul eliminării spectrului falimentului. Așteptăm decizia judecătorului sindic”, a declarat Gheorghe Popa, reprezentantul grupului de investitori italieni interesați de FC Brașov.

Altfel, conform surselor Monitorul Expres, ieri a mai apărut un grup de investitori interesați de preluarea clubului. Ar fi vorba de un grup de oameni de afaceri din Germania, iar intermediar ar fi soția lui Laurențiu Reghecampf, actualul antrenor al Stelei. Aceasta este așteptată astăzi în țară, iar vineri se pot demara discuțiile. „Sunt două grupuri de investitori din străinătate care vor să ajute echipa. Cel mai probabil, reprezentanții celui de-al doilea grup de investitori vor veni vineri la discuții la Brașov”, a declarat Romeo Pașcu, președintele onorific al FC Brașov.

Discuție cu jucătorii

Jucătorii și antrenorii sunt bulversați de ultimele evenimente de la FC Brașov. Ieri dimineață, Stere a condus ședința de pregătire, asta după ce a discutat cu jucătorii. „Am discutat cu jucătorii, le-am prezentat situația și le-am spus că trebuie să se pregătească în continuare”, a spus Stere, care a precizat că joi se va lua o decizie dacă echipa se va deplasa la Târgoviște pentru amicalul programat sâmbătă.

Cu jucătorii a discutat și medicul Gheorghe Popa, reprezentantul grupului de investitori italieni interesați de FC Brașov. „Este normal ca această situație să ne afecteze pe toți. Te sperie doar ideea că FC Brașov intră în faliment. Doar doctorul a discutat cu noi, nimeni din conducere nu a venit să ne explice situația”, au spus jucătorii brașoveni.

Săftescu a plecat

Primul jucător plecat de la FC Brașov după cutremurul de marți a fost fundașul Claudiu Săftescu, care încă nu semnase contractul cu gruparea brașoveană. Marți seara, Săftescu și-a strâns bagajele și a plecat la București, motivând că a fost chemat înapoi de cei de la Dinamo! Săftescu jucase în toate amicalele din ultima vreme și era văzut ca o soluție pentru postul de fundaș stânga. Între timp, juniorul a ajuns la Călărași, la liderul Seriei I a Ligii 2, echipă pentru care a debutat miercuri în amicalul de la Ovidiu cu FC Viitorul II. Președintele Dunării a anunțat după acest test că Săftescu va rămâne la echipă.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 18 Feb. 2016, 11:32 Seria 2
Pe aceeași temă