După ce a fost ținta criticilor, Codoban a ieșit la rampă la Târgoviște!

Cristian Voicu, Marius ANGHEL 29 Sep. 2015, 16:48 Seria 2
După ce a fost ținta criticilor,** Codoban a ieșit la rampă la Târgoviște!
  •  După o săptămână în care a fost ținta reproșurilor conducerii și antrenorilor, mijlocașul brașovean a marcat un eurogol la Târgoviște
  •  „Exersez zilnic loviturile libere, reușita nu e întîmplătoare”, spune Codoban

 

Mijlocașul Claudiu Codoban este omul momentului în fotbalul românesc, după ce a reușit să marcheze un gol fabulos sâmbătă, la Târgoviște, cu formația locală, Chindia. Rebelul mijlocaș brașovean a traversat o săptămână extrem de dificilă. Băgat în ședință la începutul săptămânii trecute de către șefii lui FC Brașov, Codoban a fost lăsat acasă pentru meciul din Cupa României cu Rapid CFR Suceava:. „Codoban și Ianc trebuie să revină la forma pe care toată lumea o așteaptă de la ei. Cei doi vor rămîne la Brașov și se vor pregăti sub comanda preparatorului fizic Lucian Nicolau. Din punctul meu de vedere nu este o pedeapsă. Eu consider că un jucător care prinde lotul de 18, sau primul 11, trebuie să justifice acest statut”, spunea antrenorul Adrian Szabo. Și șefii clubului au avut un mesaj cât se poate de clar la adresa lui Codoban și Ianc. „Așteptările de la voi sunt mari, dar nu jucați nimic. Dacă nu vă reveniți, ne despărțim!”. Nici la meciul de la Târgoviște, Codoban și Ianc nu au prins primul „11″, fiind lăsați pe bancă de antrenorul Adrian Szabo, care a mizat pe Codoban pentru ultimele minute ale partidei.

Revanșa lui Codoban

Răspunsul lui Codoban a venit cinci minute mai târziu, când a marcat un gol fabulos, direct din corner, care avea să aducă victoria „stegarilor”. Codoban spune că golul din corner pe care l-a reușit în victoria cu Chindia Tîrgoviște este rodul exercițiilor pe care le face la antrenamente. „Sunt fericit că am înscris. Reușita mea nu e întâmplătoare, stau zilnic după antrenament și exersez lovituri libere și cornere. Cred că este cel mai spectaculos gol marcat de mine pînă acum”, a declarat Codoban.

„Sunt un tip orgolios”

Mijlocașul a recunoscut că a trecut printr-o perioadă dificilă. „Am traversat o săptămână dificilă. Știu că la Brașov toată lumea așteaptă foarte mult de la mine. Sunt un tip orgolios, normal că nu mi-a picat bine că am fost lăsat acasă pentru meciul din Cupă. Am dorit să arăt că valoarea mea nu este cea arătată în primele jocuri și de aceea am avut o descătușare după gol. Aveam mare nevoie de o reușită, pentru a prinde din nou încredere. E prea mult spus că este vorba de revanșă după tot ce s-a petrecut săptămâna trecută. Eu mi-am făcut datoria chiar dacă am jucat câteva minute. Dedic acest gol tuturor celor care au crezut în mine și mi-au fost alături în momentele dificile. Nu vreau ca acest gol să rămână un caz izolat, pentru că eu nu mă mulțumesc cu puțin. Am câștigat trei puncte la Târgoviște, echipa a muncit pentru această victorie, dar acest succes trebuie dublat cu încă trei puncte în partida cu UTA. Trebuie să legăm mai multe victorii pentru a urca în clasament, pentru că Brașovul nu poate sta în mediocritate”.

Execuție fenomenală

Antrenorul Adrian Szabo a fost încântat de execuția lui Codoban la Târgoviște, dar rămâne exigent cu elevul său. „Execuția lui Codoban a fost, într-adevăr, una fenomenală care ne-a adus cele trei puncte. Să dea Dumnezeu să înscrie de câte ori are posibilitatea. El nu trebuie doar să înscrie, trebuie să joace în slujba echipei. Codoban este un jucător valoros, care poate mai mult”, a spus antrenorul „galben-negrilor”. Și Vasile Dochița spune că are așteptări mari de la Codoban. „Asta așteptăm de la Codoban, să decidă meciurile! De asta l-am și adus la Brașov să joace și să facă diferența, nu să se plimbe pe teren.”

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Cristian Voicu, Marius ANGHEL 29 Sep. 2015, 16:48 Seria 2
Pe aceeași temă