Depunctare drastică pentru FC Caransebeș. Comisia de Disciplină a FRF a dictat -14 puncte în urma litigiilor cu foști jucători. Reacția președintelui gugulanilor

Deciziile luate de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal în cadrul ședinței de miercuri, 25 noiembrie 2015, a căzut ca un trăznet asupra echipei din Liga a 2-a FC Caransebeș. Gugulanii au primit o penalizare de 14 puncte și o amendă de 3.000 de lei în urma unor litigii cu foști jucători. Acestea se adăugă la alte două penalizări cu câte două puncte primite de clubul din județul Caraș-Severin în alte ședințe mai vechi, însă neaplicate și în clasamentul actual al Seriei a II-a. În cazul în care penalizarea de 18 puncte va fi în cele din urmă aplicată, FC Caransebeș va ajunge ultima clasată în Seria a II-a a Ligii 2, cu -8 puncte. După 16 etape desfășurate până acum, echipa bănățeană a acumulat doar 10 puncte.

FRF a anunțat joi deciziile luate de Comisia de Disciplină și Etică în ședința de miercuri, 25 noiembrie, printre acestea numărându-se și depunctarea cu 14 puncte a FC Caransebeș. Măsura a fost luată ca urmare a faptului că șefii clubului gugulan nu și-au achitat datoriile față de jucătorii care au depus memorii la Casa Fotbalului. Sancțiunea a fost dată pentru restanțele înregistrate față de Florian Pîrvu (6 puncte), George Cotigă (2 puncte), Ciprian Dinu (2 puncte), Ionuț Stancu (2 puncte), Adrian Pascal (2 puncte) și Alin Paleacu (3.000 lei), în cazul lui Marius Tomozei stabilindu-se un nou termen de judecată, pe 2 decembrie.

Micșa: „Nu e o decizie definitivă și irevocabilă”

Președintele clubului gugulan, Dorin Micșa (foto mic), declară că această decizie de depunctare nu este una definitivă și irevocabilă, în acest sens urmând a se deplasa pe 2 decembrie la București pentru a face tot ce este posibil pentru ca lui FC Caransebeș să nu i se scadă aceste puncte din clasament. Mișca cere federalilor să fie îngăduitori.

„Am luat act de această hotărâre a Comisiei de Disciplină pentru Soluționarea Litigiilor. Am întreprins deja demersurile necesare pentru a introduce recurs la această decizie. Am luat legătura cu AFAN și cu FRF. Urmează ca săptămâna viitoare să mă deplasez la București pentru a participa la ședința Comisiei de Disciplină din data de 2 decembrie. Repet, nu e o decizie definitivă și irevocabilă. Vom face toate demersurile pentru ca punctele câștigate pe teren să rămână în continuare în contul echipei și să se regăsească în clasament. Comisiile abilitate trebuie să înțeleagă că suntem un club finanțat din bani publici și nu putem respecta ad literram termenele acestor structuri, deoarece sumele necesare ne vin ca urmare a unor hotărâri de Consiliu Local, iar ședințele au loc o singură dată pe lună. Sper să rezolvăm această problemă cât mai repede”, a spus președintele clubului din Caransebeș.

Penalizați până acum cu alte patru puncte, însă nedepunctați în clasament

FC Caransebeș fusese penalizată până la această ultimă ședință a Comisiei de Disciplină și Etică, din 25 noiembrie, cu încă patru puncte în urma litigiului cu George Cotigă (2 puncte în ședința din 21 octombrie și 2 puncte în ședința din 11 noiembrie). Totuși, aceste depunctări nu au fost aplicate și în clasament până în acest moment, deoarece echipa are 10 puncte, adică atâtea cât a obținut pe teren în cele 16 etape desfășurate până acum în Liga 2.

FC Caransebeș a fost sancționată și cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar.

Articol scris de Marius ANGHEL și Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă