„Dacă nu mai rămân la Iași sau nu-mi găsesc o altă echipă mai aproape de Arad, mă gândesc să mă și retrag”

29 May. 2012, 13:22 Seria 2

Poli Iași mai are nevoie de un singur punct din meciul cu Farul, de acasă, pentru a promova în Liga 1, însă antrenorul moldovenilor nu este încântat de perspectiva uni nou aventuri în elită. Contractul lui „Mister” cu gruparea din Copou expiră la începutul lunii viitoare și până acum nu sunt semnale că el ar putea fi prelungit. Însă, arădeanul nu pare a-și dori foarte mult acest lucru și asta pentru că ar sta din nou foarte departe de casă și familie. „Au trecut anii, mi-este tot mai greu să fac cei 600 de kilometri cu mașina pentru a mă împărți între familie și fotbal. Se știe că nu circul cu avionul și de multe ori mă gândesc că nu se mai merită efortul să fac acest drum obositor între Arad și Iași. În plus de asta, nu știu dacă cei de la Iași mă mai vor aici, nu mi-au propus nimic până acum. O singură echipă m-a căutat pentru discuții, dar nici aceasta nu este prea aproape de casă. Vreau să terminăm bine sezonul și vom mai vedea…”, spune experimentatul tehnician.

De o săptămână, circulă un zvon în urma căruia Popa ar urma să revină la UTA, cu Florin Prunea și un investitor care să preia clubul de la Giovanni Catanzariti. Italianul neagă existența oricăror discuții despre o posibilă cedare a echipei, lucru pe care-l face și Ionuț Popa. „Într-adevăr, pe Florin (n.a. Prunea) l-aș lua oriunde după mine pentru că este un băiat sufletist, care mi-a fost alături în momentele grele. Se știe că am avut câteva zile de spitalizare de când am revenit la Iași, dar el m-a înțeles și m-a sprijinit. Alții în locul lui m-ar fi dat demult afară. Dar, despre o revenire la UTA nu am discutat la concret cu nimeni și nu am niciun om cu bani în spate. O singură discuție, sub formă de tatonare, am avut cu domnul Iulian Olaru (n.a. fostul acționar majoritar al clubului „textilist”), cu scopul de a afla dacă lucrurile s-au mai îmbunătățit la UTA, iar clubul are aspirații mai mari. În rest, n-am nicio legătură cu zvonurile lansate la Arad”, a punctat Popa.

Revenind la intențiile sale din vară, antrenorul arădean ia în calcul mai multe variante, printre care și ieșirea din breaslă. „Dacă nu mai rămân la Iași sau nu o să-mi găsesc o altă echipă mai aproape de casă sau chiar la Arad, mă gândesc chiar să mă și retrag din activitatea de antrenor. Eventual, o să-mi iau câteva grupe de copii, pe care o să le antrenez cum știu eu mai bine. La UTA m-aș întoarce oricând, dar nu în orice condiții. Trebuie să existe o stabilitate, o strategie bine pusă la punct, altfel nu văd cum echipa va face din nou performanță”, a adăugat Ionuț Popa.

Sursa: Sport Arad

Foto: Eduard BLAGA

29 May. 2012, 13:22 Seria 2
Pe aceeași temă