Csik vede Olimpia favorită în meciul cu UTA: „Au individualități bune, dar ca echipă stăm puțin mai bine”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Sep. 2015, 18:16 Actualizat: 17 Sep. 2015, 18:17 Seria 2
Csik vede Olimpia favorită în meciul cu UTA:  „Au individualități bune, dar ca echipă stăm puțin mai bine”

Foști colegi la Steaua, Tiberiu Csik și Roland Nagy încrucișează mănușile sâmbătă dimineața, la Satu Mare, în cadrul etapei a patra a ligii secunde, seria de Vest. Ambele echipe vin după rezultate nesatisfăcătoare, drept pentru care punctele devin foarte prețioase.

Sătmărenii au făcut un meci modest la Târgoviște, însă există circumstanțe atenuante pentru asta: „Jucasem în Cupă 120 de minute cu FCM Baia Mare, am făcut un drum foarte lung până în sudul țării, drept pentru care nu am avut prospețime fizică. Am și întâlnit o formație gazdă bună, cu doi atacanți foarte inspirați, am comis și noi câteva greșeli personale nepermise și asta a fost…”, a explicat Tiberiu Csik.

Recunoscând că elevii săi sunt ceva mai liniștiți după ce și-au încasat restanțele bănești pe lunile iunie și iulie, antrenorul „galben-albaștrilor” speră să existe acea mobilizare generală pentru a treia victorie stagională. „Dacă jucăm cu ambiție și rămânem concentrați pe tot parcursul meciului, nu văd de ce nu am câștiga. Sigur, întâlnim o formație de tradiție, cu multe individualități, foști jucători de Liga 1, dar, parcă, ca echipă stăm puțin mai bine. Eu zic că suntem mai sudați decât UTA, dar asta trebuie s-o demonstrăm pe teren. Bineînțeles, va mai conta și forma de moment a jucătorilor și, poate, chiar aportul juniorilor din ambele formații. Ca și noi, UTA are doar 5-6 fotbaliști cu experiență, restul sunt tineri și cred că așa e normal să fie cel puțin la nivelul ligii secunde. Așa am crescut și eu și Roli, cu bătrâni lângă noi, nu cum altfel”, a adăugat fostul fundaș, care și-ar fi dorit să lege un amical cu „alb-roșii” în această vară, dar nu a mai ieșit nimic: „Oricum, am jucat cu ei în iarnă, le cunosc încă de atunci forța și individualitățile. Eram sigur că vor promova, între timp s-au mai întărit, vom avea un meci foarte greu sâmbătă. Dar, ne plac provocările…”.

Tiberiu Csik a vorbit și despre actualii portari ai „Bătrânei Doamne”, care au apărat recent culorile lui „Oli”. „Am fost foarte mulțumiți atât de Miron, cât și de Anca Trip, doar în momentul în care ne-am despărțit de ei nu le-am putut oferi mai mult. Până la urmă, e normal ca fotbalistul să aleagă ceea ce e mai bine pentru el. Oricare dintre cei doi va apăra, ne va fi greu să le dăm gol, dar până la urmă va conta forța colectivului”, a adăugat „principalul” sătmărenilor.

În fine, acesta e mulțumit că tabloul echipelor cu tradiție în fotbalul românesc se întregește treptat, măcar la nivelul ligii secunde. „E altfel cu FCM Baia Mare sau UTA în Liga a 2-a. Sperăm să supraviețuiască și Bihorul cumva, Poli vine și ea din urmă, e altfel când joci împotriva echipelor cu mulți susținători. Sunt siguri că UTA va avea mulți supoteri sâmbătă la Satu Mare, pe noi ne bucură acest lucru. Până la urmă, jucăm fotbal în special pentru oamenii din tribună”, a concluzionat Csik.

Text și foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Sep. 2015, 18:16 Actualizat: 17 Sep. 2015, 18:17 Seria 2
Pe aceeași temă