CS Mioveni, în block start către play-off. „Aceste opt meciuri pe care le mai avem sunt adevărate finale”

Marius ANGHEL 26 Feb. 2016, 14:36 Seria 2

CS Mioveni a intrat în linie dreaptă cu pregătirea pentru primul meci oficial din 2016. Echipa pregătită de Marius Stoica va înt\lni, m\ine de la ora 11, în de­pla­sare, pe Universitatea Cluj, una dintre echipele de tradiție ale fotbalului româ­nesc. Formația din Mioveni ocupă locul 6 în clasament, cu 31 de puncte, ul­timul care duce în play-off. De partea cealaltă, clujenii se situează pe locul 8, cu 26 de puncte, dar nu au renunțat la intrarea în play-off.

Oficialii galben-verzilor sunt optimiști înaintea primului meci oficial din acest an. Marius Stoica, antrenorul principal al argeșenilor, speră ca echipa să obțină un rezultat bun pe terenul ardelenilor: „Ne așteaptă un meci foarte greu. Spun acest lucru cu argumente, pentru că U Cluj este o echipă de tradiție în fotbalul românesc. Au jucători buni, un antrenor bun cu o carte de vizită bună, care vrea să facă performanță indiferent de condițiile pe care le are. Au reușit să transfere jucători pe ultima sută de metri și pot spune cu U Cluj este o echipă schimbată în bine față de turul campionatului. Eu mă aștept să facem un meci bun, iar dacă se va putea, să venim cu cele trei puncte puse în joc. Echipa s-a comportat foarte bine la ultimele meciuri de verificare, cu Buzăul și Clinceniul, iar așteptările sunt destul de mari. Vreau să arătăm aceeași determinare pe care am avut-o în ultimele meciuri amicale”.

Președintele Olteanu are așteptări mari de la echipă: „Fiecare meci este o finală”

Deși CS Mioveni este pe locul 6 în clasament, conducătorii clubului argeșean sunt convinși că echipa se poate lupta pentru promovare în acest sezon. Oficialii galben-verzilor mizează pe valoarea lotului de care dispune antrenorul Marius Stoica în acest moment, dar și pe faptul că diferența de puncte dintre ei și echipa clasată pe primul loc este de doar 4 puncte.

Dumitru Olteanu, președintele Consiliului Director al CS Mioveni, spune că meciurile pe care echipa le mai are de disputat până la începerea play-off-ului sunt adevărate finale: „Mai avem de jucat opt etape din sezonul regulat, apoi va începe play-off-ul și play-out-ul. Aceste opt meciuri pe care le mai avem sunt adevărate finale. După ce le vom termina, vom vedea pe unde suntem. Obiectivul nostru este clasarea între locurile 1 – 6, însă lupta pentru play-off nu va fi deloc una ușoară, pentru că între primele șapte clasate este o diferență de doar 4 puncte. Teoretic, și locurile 8 și 9 pot accede în play-off. Noi trebuie să începem bine acest retur care se anunță unul foarte dificil. Ne așteaptă un meci foarte greu la Universitatea Cluj, iar apoi vom juca acasă, cu Pâncota și Satu Mare. Dacă vom juca cum am evoluat în ultimele meciuri de verificare, va fi OK. Cred și aștept de la băieți o comportare remarcabilă și să ne întoarcem cu 3 puncte de la Cluj. În această iarnă, am făcut pregătirea la Poiana Brașov și pe plan local și am spus încă de la intrarea în vacanță că nu vom aduce decât unul sau doi jucători pe postul de fundaș central, singurul post neacoperit. Am adus doi jucători buni pe care îi cunoșteam. Este vorba de Gugu și Vișa. Sunt jucători foarte buni care pot deveni titulari oricând”.

„Nu sunt rezultate previzibile”

Conducătorul clubului galben-verde nu exclude și o promovare: „Optimism avem, dar trebuie să fim și realiști. Nu va fi ușor. E foarte important să intrăm în play-off și apoi vom analiza situația. Gaz Metan Mediaș, Baia Mare și Vâlcea sunt echipe foarte bune și pot promova. De fapt, sunt mai multe echipe din primele șapte locuri care se pot înscrie în această luptă. În această serie nu sunt rezultate previzibile și fiecare poate bate pe fiecare. Important este să ajungem noi în primele șase, iar apoi vom vedea. Teoretic, se poate promova și de pe locul 2, dar este foarte greu. Ai de jucat 4 meciuri și poți să treci de echipa de pe locul 2 din seria cealaltă, dar va fi foarte dificil să bați echipa care termină pe locul 12 în Liga I. Vedeți ce loturi au Chiajna și Voluntariul”.

„Luăm lucrurile pas cu pas”

Și principalul echipei, Marius Stoica, este convins că echipa se poate implica în lupta pentru promovare: „În această serie, 7 echipe și-au propus să promoveze și vă dați seama cât de greu va fi. În cealaltă serie sunt 4 echipe care și-au propus acest lucru. Cred că Mediașul are o situație financiară peste celelalte echipe. Toate echipele și-au propus să promoveze, însă vom vedea ce va fi. Noi vom lua lucrurile pas cu pas și vedem ce se va întâmpla”.

Așteaptă banii pe Enache

Președintele Consiliului Director al CS Mioveni așteaptă ca Astra Giurgiu să vireze cei 100.000 de euro pentru transferul lui Gabriel Enache la Steaua. Dumitru Olteanu spune că echipa din Mioveni este o rampă de lansare spre fotbalul mare și pentru alți jucători.

Oficialul grupării galben-verde este convins că Mioveniul va mai da și alți jucători de valoare: „Așteptăm să ne vină banii pe Enache care este singurul produs al clubului din Mioveni, care a ajuns la un nivel atât de înalt. Este un jucător de talie internațională ce a ajuns la Steaua. Am demonstrat că se poate face mare performanță plecând și de la Mioveni. Sunt sigur că vom mai scoate și alți jucători care vor ajunge să joace la echipele mari”.

Doi accidentați

În confruntarea de mâine, cu Universitatea Cluj, antrenorul Marius Stoica nu se va putea baza pe doi jucători de bază. Mijlocașul Alin Popa și fundașul Ciprian Negoiță sunt accidentați și vor lipsi pentru o perioadă mai lungă. Tehnicianul speră ca cei care vor intra în teren să-i suplinească cu brio și să-și facă datoria. Pe postul de fundaș central au fost aduși în această iarnă Costinel Gugu și Bogdan Vișa, doi fotbaliști cu experiență care au evoluat și în Liga I.

Articol scris de Marius Duinea și Silviu Mihai (Curierul Zilei)
Foto: FB CS Mioveni

Marius ANGHEL 26 Feb. 2016, 14:36 Seria 2
Pe aceeași temă