Corona, ofertată de FCM să se mute la Târgu Mureș! Brașovenii negociază cu un finanțator al unei echipe din Liga a III-a

Marius ANGHEL 13 Jun. 2013, 16:39 Seria 2
Corona, ofertată de FCM să se mute la Târgu Mureș!** Brașovenii negociază cu un finanțator al unei echipe din Liga a III-a

• Șefii Coronei dau asigurări că echipa de fotbal nu se va muta în alt oraș, deși au fost discuții cu cei de la FCM Târgu Mureș
• Szakal spune că echipa are nevoie de un investitor care să se implice în susținerea echipei
• „Echipa va juca la Brașov, pentru că vrem să continuăm acest proiect în Liga I”, spune Szakal

Corona a promovat, în premieră, în Liga I, dar problemele, în special, cele financiare, persistă, astfel că oficialii echipei caută surse de finanțare. În aceste zile, șefii Coronei discută cu mai mulți oameni de afaceri pe care vor să-i convingă să investească în echipa de fotbal. Luni este programată reunirea lotului, iar jucătorii așteaptă plata restanțelor financiare.

Ofertă de la Târgu Mureș

Imediat după ce echipa brașoveană a promovat în Liga I, oficiali de la echipe din ligile inferioare au început să se intereseze de situația Coronei. Concret, primii care s-au interesat de locul Coronei în Liga I, au fost cei de la FCM Târgu Mureș, care vor echipă în primul eșalon în sezonul viitor. Cei de la Târgu Mureș ar fi fost de acord să lase celor de la Brașov banii din drepturile de televiziune, circa 850.000 de euro, iar echipa să se mute la Târgu Mureș, unde timp de un an să evolueze cu titulatura Corona, iar apoi, după rezolvarea situației juridice echipa să se numească Corona Târgu Mureș.

Băbuțan: „ Noi suntem deschiși la discuții”

Aurelian Băbuțan, directorul general al celor de la FCM Târgu Mureș, a confirmat interesul pentru ca echipa de fotbal Corona să fie mutată la Târgu Mureș. „Nu ascund faptul că îmi doresc să avem la Târgu Mureș echipă de Liga I. Avem intenția de a găsi o modalitate ca echipa brașoveană să devină echipa orașului Târgu Mureș. Noi suntem deschiși la discuții”, ne-a declarat Băbuțan.

Problemele apar însă din faptul că echipa de fotbal nu poate fi ruptă din clubul Corona, astfel că șansele ca această varinată să se concretizeze sunt minime.

Investitor surpriză

Din sursele noastre și un potent om de afaceri negociază cu oficialii brașoveni, dar aici este vorba de un proiect mai amplu. Cel mai propabil este vorba de Radu Călin, patronul celor de la Fortuna Brazi, echipă care a ratat promovarea în Liga a 2-a, după o luptă acerbă cu Unirea Tărlungeni și care este interesat să preia o echipă de Liga I. Dacă negocierile care se află în fază avansată se vor finaliza, Radu Călin va finanța echipa de fotbal care va rămâne la Brașov.

Szakal: „Avem nevoie de un investitor”

Președintele secției de fotbal de la Corona, Szakal Andras, dă asigurări că echipa va rămâne la Brașov și în sezonul viitor. Mai mult, oficialul brașovean spune că echipa are nevoie de un investitor puternic. „Sunt tatonări cu un investitor care dorește să vină la Corona. Avem nevoie de un investitor care să susțină financiar echipa. În perioada următoare vom face toate demersurile ca acesta să intre în Consiliul de Admisnitrație al clubului și chiar să preia majoritatea acțiunilor la echipa de fotbal. Este imposibil de susținut contractele fotbaliștilor din bugetul local, iar în acest sens este și o reglementare UEFA care interzice acest lucru. În schimb, oferta de la Târgu Mureș este imposibil de realizat, pentru că în cazul în care echipa de fotbal s-ar fi mutat acolo, Corona rămânea fără echipă de fotbal. Echipa va juca la Brașov, pentru că vrem să continuăm acest proiect în Liga I”, a declarat Szakal Andras.

Acesta are și un plan de rezervă, în care dorește să implice mai mulți oameni de afaceri în susținerea echipei. „Ne dorim să aducem lângă echipă mai mulți oameni de afaceri care doresc să se implice în proiectul Corona”, a încheiat oficialul brașovean.

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 13 Jun. 2013, 16:39 Seria 2
Pe aceeași temă