Consiliul Local Satu Mare a aprobat proiectul de modernizare a stadionului Olimpia. Ulterior, Băbuț promite promovarea

Marius ANGHEL 12 Feb. 2015, 19:51 Seria 2
Consiliul Local Satu Mare a aprobat proiectul de modernizare a stadionului Olimpia.** Ulterior, Băbuț promite promovarea

Satu Mare a revenit, prin intermediul echipei Olimpia, de două sezoane în planul secund al fotbalului românesc, spectatorii s-au reîntors în tribunele bătrânului stadion și, mai nou, orașul ar putea beneficia și de o arenă adusă la standardele zilelor noastre.

Aflat într-o stare avansată de degradare, stadionul Olimpia are probleme mari la structura de rezistență, la tribune, spații interioare, gazon și pista înconjurătoare necesită recondinționări majore. Informația zilei scrie că există șanse mari ca toate aceste deficiențe să fie remediate în viitorul apropiat.

În ședința extraordinară de joi a Consiliului Local Satu Mare, pe ordinea de zi a fost inclus un punct important în ceeea ce privește stadionul Olimpia. Astfel, la punctul 5 s-a intitulat în felul următor: „Proiect de hotărâre privind transmiterea în folosință gratuită către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin CNI, a imobilului Stadion Olimpia, pe perioada realizării investiției .  Totuși, stadionul odată modernizat nu va rămâne în proprietatea Ministerului Dezvoltării, ci așa cum sună hotărârile, „La finalizrea lucrărilor, obiectivul menționat la Art.1. va fi predat municipiului Satu Mare care va menține destinația acestuia și va asigura întreținerea pe o perioadă de minimum 15 ani”.

Proiectul a fost votat de consilerii prezenți la ședință, dar, pentru că mai trebuie parcurși niște pași, până la începerea lucrărilor va trece ceva vreme.

Olimpia va putea ataca promovare după aia

Dan Băbuț, președintele clubului FC Olimpia, a declarat, sursei citate mai sus, cum vor sta lucrurile odată ce stadionul va fi predat Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Mai întâi se va face un caiet de sarcini, apoi va avea loc o licitație, iar în final se vor începe lucrările, toate acestea preconizându-se că se vor termina, dacă nu vor apărea complicații, în octombrie sau noiembrie 2015.

Pe lângă lucrările de consolidare, se va reamenaja pista de atletism, gazonul va fi refăcut, inclusiv drenajul, se vor monta scaune de plastic și o nouă tabelă de marcaj și stadionul ar putea fi utilat și cu o instalație de nocturnă. „Odată cu aceste investiții realizate, vom ataca și promovarea în Liga I” a spus, pentru informatia-zilei.ro, președintele Dan Băbuț, care a dezvăluit că, în acea perioadă, Olimpia va juca pe stadionul Someșul.

Altfel, abia revenită acasă din cantonament, Olimpia va pleca vineri dimineață spre Cluj, acolo unde va juca un amical cu Universitatea Cluj. Jocul se va desfășura pe stadionul Cluj Arena cu începere de la ora 13:30.

Marius ANGHEL 12 Feb. 2015, 19:51 Seria 2
Pe aceeași temă