Conducerea lui „U” Cluj achită pe sprânceană salariile

23 Dec. 2008, 10:30 Seria 2
Conducerea lui

„U” Cluj și-a trimis jucătorii de mai bine de o săptămână în vacanță, însă jumătate dintre componenții lotului nu vor avea ce să pună pe masă de Sărbători fiindcă nu au bani.

 

Până ieri, „U” înregistra restanțe salariale mai vechi de 60 de zile către 12 jucători, majoritatea dintre ei figurând pe lista neagră întocmită de antrenorul Gheorghe Mihali. Prioritate la primirea lefii au avut-o jucătorii ce au dus greul în turul de campionat, printre care și Cordoș, Băd, Ungurușan, Bundea, Șuteu, Buș sau Fărcaș, titulari față de care conducerea nu concepe o despărțire imediată. În schimb, cei care nu sunt considerați o pierdere prea mare au fost amânați.

 

 

„Încă nu am primit banii, dar am înțeles că mâine (n.r. – astăzi) îmi vor intra pe card o parte din ei. Sunt neplătit de patru luni”, a admis mijlocașul Dan Văscan, unul dintre cei care au jucat pe gratis în tur. Ceva mai norocos a fost Cosmin Crușoveanu, care și-a primit o mică parte din suma pe care clubul clujean i-o datorează.

 

„Am primit un salariu, cât să nu pot să-mi depun memoriu. Oricum, aveam de gând să aștept până în ianuarie”, a dezvăluit Crușoveanu. În mod surprinzător, Adrian Ionescu, playmaker-ul adus de Dorinel Munteanu la Cluj, nu și-a încasat ultimele două rate din contractul de joc.

 

Oncos ar putea renunța azi

 

Criza financiară de la club este strâns legată de situația acționarului majoritar, care și-ar putea anunța azi retragerea sprijinului financiar.

 

„Nu am discutat nimic până acum. În momentul în care vor să anunțe ceva probabil că o vor face. Probabil se va discuta și această problemă în ședința de astăzi a Consiliului Local”, a admis viceprimarul Sorin Apostu.

 

Oncos trebuie să achite până la finele lui 2008 aproximativ 3 milioane de lei pentru a deține în continuare pachetul majoritar de acțiuni al clubului. În caz contrar, echipa va reveni în proprietatea autorităților locale și cel mai probabil va fi scoasă din nou spre vânzare, însă de data aceasta fără datorii.

 

„Sârmarii“, fără bani de Sărbători

 

Jucătorii formației aflate pe ultima poziție în Liga a II-a au fost anunțați că nu-și vor primi salariile până la finalul acestui an, clubul având serioase probleme financiare. Dacă nu își vor primi salariile nici pe luna ianuarie, fotbaliștii lui Mechel pot cere să devină liberi de contract, întrucât nu și-au primit lefurile nici pe luna noiembrie.

23 Dec. 2008, 10:30 Seria 2
Pe aceeași temă