Complicații cu contractul lui Ionuț Popa

19 Aug. 2009, 11:55 Seria 2
Complicații cu contractul lui Ionuț Popa

 

Clubul UTA se confruntă cu o problemă destul de serioasă, care a fost tratată cu superficialitate în pauza dintre campionate și care acum poate să provoace o serie de complicații. Este vorba despre contractul lui Ionuț Popa cu UTA Arad, contract care nu există la nivel oficial, în arhiva Federației Române de Fotbal. În ultimele două luni s-a evitat o decizie clară legată de angajamentul scris al lui Ionuț Popa cu UTA, pretențiile tehnicianului fiind considerate exagerate. Cum președintele Giovanni Catanzariti nu face parte din categoria celor care consideră imposibil contractul lui Ionuț Popa, drumurile duc doar spre Primărie, care are oameni implicați direct și adânc, de-o vreme, în activitatea Bătrânei Doamne.

Ionuț Popa a solicitat un salariu lunar în valoare de 4000 de euro plus o clauză de reziliere a angajamentului de 100,000 de euro, valabilă în caz de demitere sau de demisie, contractul urmând să se deruleze de-a lungul a trei ani. Se consideră – nu se știe exact de către cine – că pretențiile lui Popa sunt mari și că nu pot fi onorate, motiv pentru care deși actul este semnat de antrenor și de președintele clubului, n-a fost înregistrat la Federația Română de Fotbal, care a și somat clubul UTA după prima etapă, cu privire la interzicerea accesului lui Ionuț Popa în incinta terenului de joc la următoarele meciuri oficiale.

Lui Ionuț Popa i s-a propus – nu se știe de către cine, pentru că antrenorul nu este dispus să discute acest aspect – un salariu lunar în valoare de 2000 de euro, refuzat de antrenor. Prin urmare, s-a ajuns la varianta: Ionuț Popa director tehnic, contractul său fiind în aer deocamdată. "Nu aș vrea să discutăm despre acest aspect, al contractului meu, pentru că este delicat. Aștept". Întrebat dacă un zvon de ultimă oră care îl anunță drept favorit pentru postul de antrenor principal al formației FC Vaslui este adevărat, Popa a răspuns: "Nu am primit o ofertă din partea FC Vaslui. Am fost invitat joi la meciul lor din Europa Cup".

 

Articol scris de Sebastian Șilcovan

19 Aug. 2009, 11:55 Seria 2
Pe aceeași temă