Chindia vrea să bată încă o dată Gazul și să-i ia locul de promovare. „Altfel nu am realizat mai nimic. E cel mai important moment al play-off-ului”

Marius ANGHEL 04 May. 2016, 17:09 Seria 2
Chindia vrea să bată încă o dată Gazul și să-i ia locul de promovare.**

Chindia a câștigat sâmbătă la Mediaș pe terenul liderului Gaz Metan și speră, din nou, la o promovare istorică în Liga 1. Echipa antrenată de Nicu Croitoru e pe locul 3 în clasamentul play-off-ului Seriei a II-a, la trei puncte de Gaz Metan, cu care se va întâlni duminică, de la ora 11:00, pe stadionul „Eugen Popescu”, în cadrul etapei a 6-a, prima a returului.

„Am făcut un meci bun la Mediaș, iar victoria noastră este pe deplin meritată. Am început așa cum nu ne doream, de la 0-1. Mă bucur că am avut puterea să revenim psihic și să echilibrăm jocul. Imediat după golul Gazului au fost câteva momente delicate pentru noi. Chindia e o echipă care își crează o mulțime de situație de a marca și care înscrie multe goluri. La finalul sezonului regulat, noi și UTA aveam cele mai multe goluri înscrise în seria a II-a. La Mediaș am dat trei goluri, din păcate cu Mioveniul niciunul… Alt rezultat în afara victoriei ne-ar fi scos din calculele promovării”, a vorbit antrenorul Chindiei.

Victorie și duminică

Un nou succes în fața Gazului, duminică, la Târgoviște, ar mări șansele Chindiei de a urca pe prima scenă a fotbalului românesc și a de a realiza, după două decenii, o dublă promovare. „Trebuie să batem și duminică, pentru că altfel nu am realizat mai nimic. Probabil că este cel mai important moment al play-off-ului. Cu o nouă victorie, am face un pas mare spre primele două locuri. Le mulțumim suporterilor care ne-au susținut la Mediaș și îi așteptăm în număr mare și acasă, să ne ajute să batem din nou”, a prefațat Croitoru disputa de duminică.

„Băieții trebuie să creadă în șansa lor de a readuce Târgoviștea în Liga 1 după 20 de ani”

Ultima promovare a Târgoviștei în Liga 1 – pe atunci Divizia Națională – datează din vara anului 1996. În teren se aflau Cristian Țermure, Răzvan Toboșaru, Remus Gâlmencea, Laurențiu Reghecampf sau Sică Bârdeș.

Țermure, acum secund al lui Reghecampf pe banca Stelei, le-a transmis un mesaj de suflet celor care îmbracă astăzi tricoul Chindiei Târgoviște: „Băieții trebuie să creadă în șansa lor de a aduce Târgoviștei o nouă promovare, după 20 de ani. Chindia e o echipă bună și un grup unit și trebuie să lupte până în ultima etapă, până în ultimul minut al campionatului, pentru o promovare pe care o așteaptă un județ întreg de atâta timp”.

„Țac” a făcut și un apel la microbiști, de la care așteaptă duminică, la meciul cu Gaz Metan Mediaș, să umple tribunele, ca în 1996: „Să vină în număr cât mai mare la stadion și să-și încurajeze echipa pe toată durata meciului, indiferent cum va evolua scorul”.

Chindia – Gaz Metan Mediaș se joacă duminică, de la ora 11:00, pe stadionul Eugen Popescu, în etapa a 6-a a play-off-ului Ligii a II-a. Intrarea spectatorilor este liberă.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Istvan BIRTALAN

Marius ANGHEL 04 May. 2016, 17:09 Seria 2
Pe aceeași temă